• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücre içindeki verileri ayrı ayrı alabilmek

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

Örneğin A1 ve A2 hücresinde şöyle verilerim var.

A1 hücresindeki Fa0/1 verisini B1 e almak. connected verisini C1 e almak istiyorum. Fa0/1 verisi ile connected verisi arasında boşluk karakteri vardır.

Aynı şekilde A2 hücresindeki Fa0/2 verisini B2 hücresine notconnected verisini ise C2 hücresine yazdırmak istiyorum

Fa0/1 connected 1
Fa0/2 notconnect 1

veri.png

B1 =EĞER(A1="";"";SOLDAN(A1;MBUL(" ";A1;1)-1))
C1 =EĞER(A1="";"";SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL(" ";A1;1)))

Merhaba
böyle deneyebilir misiniz.

Merhabalar,
Alternatif;
B1 hücresine yazıp sağa doğru sürükleyiniz.
Kod:
=KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY($A1;" ";YİNELE(" ";50));50*(SÜTUN()-2)+1;50))

Not: Verileriniz 50 karakterden fazla ise maksimum 50 karakter alacaktır.

Daxe Syán

Son düzenleme:
B1 hücresi için aşağıdaki formülü yaptım. fakat B1 hücresinde Fa0/1 yerine boşluk geldi.

NOT:bendeki excel versiyon ingilizce komutlar bu şekilde olmalı diye düşünüyorum yanlışlık varsa düzeltmenizi rica ederim. ayrıca ingilizce komutlarla yazarsanız sevinirim

=IF(A1="";"";LEFT(A1;SEARCH("";A1;1)-1))

Aşağıdaki formülü uygulayınca B1 e Fa0/1 i yazdırdım. Fakat C1 e ve C2 ye connected veya notconnect verisini yazdırmam gerekiyor. ama tabi bazı hücrelerde connected verisi var bazılaırnda notconnect verisi var IF ile bunu ayırt etmesi ve connected var ise satırda onu alıp C1 e connected yazması notconnect varsa satırda onu alıp C sütununda karşısındaki satıra yazması gerekiyor.

=MID(A1;SEARCH("Fa";A1;1);5)

Hocam Metni Sütunlara Dönüştür işlevi görmüyor mu işini?

Veri Sekmesinin altında Metni Sütunlara Dönüştür düğmesine bas, açılan ekrandan "Sınırlandırılmış"ı seç bir sonraki ekrandan da "Boşluk" seçimini yaptığında zannedersem istediğin sonucu alırsın

Hocam çok teşekkür ediyorum

dediğin gibi yaptım istediğim buydu tam olarak

cevap veren herkesinde bilgisine emeğine sağlık

burakturk harikasın valla hocam şu an varya resmen rönesans yaşadım böyle bi aydınlandım :) çok teşekkür ederim

Geri