- Excel Vers. ve Dili
- 2013 - TR & EN
Merhaba, sormus olduum her seye cok harika cozumler buldum. bu soruyu ozellikle sitede aradim fakat buldugum yanitlar ozel durumlar iceriyor. Bu sorum hicbir ozel durum icermeyip tamamen genel.
Bir onceki satirin/hucrenin rengine gore bulunukan hucrenin rengini degistirmek.
Fakat kesinlikle degere gore degil, ki zaten degerlerim cok degisken ve farkli.
Ekte Dosya sunuyorum ve sundugum dosyada renklendirmeleri manual yaptim.
http://s9.dosya.tc/server2/a6ncp3/hayaletinizi---soru3.xlsx.html
Eger cozum, sundugum dosyadaki A sutunundaki sirali numaralara gore bir numarayla kosullu bicimlendirmede formul yazilarak cozulebilecekse ben bilemedim.
Aciklama: bu ornegimde sadece iki renk kullanacagim: Gri veya renksiz.
A:J araliginda, her iki satirda bir renk degisecek. Ornejin A3:J4 araligi Gri ise, A5:J6 araligi renksiz kalacak. ayni sekilde A5:J6 araligi renksiz ise A7:J8 araligi gri olacak tekrar. bu sekilde belirledigim bir satira kadar kosullu bicimlendirmek istiyorum.
Bunu yaparken bir onceki sutunun rengine gore mi yapilir veya baska bir yolu var midir bulamadim.
Ek soru: Eger yukaridaki islem yapilabilir bir sey ise, bunu her satirda ardisik olarak gri ve renksiz arasinda renk degisimini yapmak nasil olabilir. Ornegin: A1:J1 araligi gri ile baslamissa, A2:J2 araligi renksiz olacak. A3:J3 araligi yine gri olacak ve bu sekilde devam edecek.
Yardimlariniz icin tesekkur ederim.
Bir onceki satirin/hucrenin rengine gore bulunukan hucrenin rengini degistirmek.
Fakat kesinlikle degere gore degil, ki zaten degerlerim cok degisken ve farkli.
Ekte Dosya sunuyorum ve sundugum dosyada renklendirmeleri manual yaptim.
http://s9.dosya.tc/server2/a6ncp3/hayaletinizi---soru3.xlsx.html
Eger cozum, sundugum dosyadaki A sutunundaki sirali numaralara gore bir numarayla kosullu bicimlendirmede formul yazilarak cozulebilecekse ben bilemedim.
Aciklama: bu ornegimde sadece iki renk kullanacagim: Gri veya renksiz.
A:J araliginda, her iki satirda bir renk degisecek. Ornejin A3:J4 araligi Gri ise, A5:J6 araligi renksiz kalacak. ayni sekilde A5:J6 araligi renksiz ise A7:J8 araligi gri olacak tekrar. bu sekilde belirledigim bir satira kadar kosullu bicimlendirmek istiyorum.
Bunu yaparken bir onceki sutunun rengine gore mi yapilir veya baska bir yolu var midir bulamadim.
Ek soru: Eger yukaridaki islem yapilabilir bir sey ise, bunu her satirda ardisik olarak gri ve renksiz arasinda renk degisimini yapmak nasil olabilir. Ornegin: A1:J1 araligi gri ile baslamissa, A2:J2 araligi renksiz olacak. A3:J3 araligi yine gri olacak ve bu sekilde devam edecek.
Yardimlariniz icin tesekkur ederim.
Son düzenleme: