• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücre boş ise diger hücre boş dolu ise metin yazdırmak.

Excel Vers. ve Dili
office 2013
Arkadaşlar yapmak istediğim B10 hücresinde bir isim yazıyorsa B11 hücresine benim başka bir sayfadan gösterdiğim hücreyi yazacak.Eğer B10 boş ise B11 de boş kalacak herhangi bir şey yazmayacak.Yardımcı olursanız sevinirim.:yardim:

Merhaba,

Aşağıdaki formülü değiştirerek kullanabilirsiniz.

Kod:
=EĞER(EBOŞSA(B10);"";"referans hücre")

Merhaba,

Aşağıdaki formülü değiştirerek kullanabilirsiniz.

Kod:
=EĞER(EBOŞSA(B10);"";"referans hücre")

Üstat yapamadım galiba formülü yazacağım hücre B104 burası B102 ye bakacak B102 doluysa 112 izin sayfasının C22 hücresini B104 de yazacak.Eğer B102 boş ise B104 te boş kalacak.

Arkadaşlar yardım lütfen kafayı yicem bununla uğraşmaktan.

=EĞER(B102<>"";burada diğer sayfadaki hücreyi seçin;"")

Cepten baktığımdan tam formülü yazamadım, iki noktalı virgül arasına dikkat edin.

Dosya bulunamadı uyarısı veriyor. Ancak yazdıklarınızdan yola çıkarak, Sayfa1'in B104 hüsxresine aşağıdaki formülü yazdığımda eğer Sayfa1'in B102 hücresi doluysa 112 izin sayfasıdna yazanı B104'e yazıyor, B102 boşsa B104 de boş kalıyor:

Kod:
=EĞER(B102<>"";'112 izin'!C22;"")

Dikkat ederseniz burdaki formül yukarda yazdığımla temel olarak aynı.

Dosya bulunamadı uyarısı veriyor. Ancak yazdıklarınızdan yola çıkarak, Sayfa1'in B104 hüsxresine aşağıdaki formülü yazdığımda eğer Sayfa1'in B102 hücresi doluysa 112 izin sayfasıdna yazanı B104'e yazıyor, B102 boşsa B104 de boş kalıyor:

Kod:
=EĞER(B102<>"";'112 izin'!C22;"")

Dikkat ederseniz burdaki formül yukarda yazdığımla temel olarak aynı.

Yusuf ilgin için çok teşekkürler verdigin formülü uyguladım ama olmuyor.B102 de formül var acaba onumu görüyorda sürekli dolu görerek yazı yazıyor.

Geri