• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir harf yüzünden kod hata veriyor ???

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-2010 Eng
Open Office Trk
Selamlar. Çalışan tek bir kod var ve excel bir harf yazarsam hata veriyor. Çözülebilir bir sorun olduğunu düşünüyorum ama yapamıyorum. Excel dosyam içerisinde sorumu daha net anlattım. Yardımlar için şimdiden çok teşekkürler..

Örnek dosyayı değiştirdim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Aşağıdaki kodda kırmızı olan yeri düzelttim.

SonSut = Cells(3, 256).End(1).Column + 1

Teşekkür ederim ama malesef olmuyor kod zaten sizin yazdığınız gibiydi. Aynı işlevi gören 2 kod daha olduğu için hata vermemesi için kod değiştirilmişti. Ben örnek dosyayı değiştirdim. Orda işaretleyerek daha iyi anlattım. Tekrar bakabilirseniz çok sevinirim...

Sanırım sorum geride kalıp unutuldu :)

Üstadlarım sizler ne sorularımı dakikasında çözdünüz. Bunada bir el atsanız. Yada çözülemiyorsa onu belirtseniz bende acımı bağrıma basayım..

Merhaba,
Bu satır 11. sütuna kadar olan hücrelerden son dolu olanını bulur. Anacak sizin sarı hücreniz 12. sütunda. Yani kodun kapsama alanının dışında. Diğer kodlarınız için de durum aynı.
Kod:
SonSut = Cells(3, 11).End(1).Column + 1

Biliyorum sorunda orda zaten. Benim sıralama yapmasını istediğim alan 11.sütünda bitmesi gerekiyor. ve 12.sütünada harf girmem gerekiyor ve 12. sütünün sıralamaya karışmaması gerekiyor.
Necdet Yeşertener beyin söylediğini de yapamıyorum çünkü örnek dosyamada da görüldüğü gibi hemen paralelde başka sıralamalarda yapılması gerekiyor. Yine onlarında hemen bittiği sarı hücrelere sıralamaya karışmaması gerekiyor.

Bu koşullara göre bir çözüm olabilirmi. Olmazsada sağlık olsun. Emek verdiğiniz için çok çok teşekkür ederim..

Merhaba,
Kod mantığınızı aşağıdaki kod düzenine göre oluşturun. Ben 1. haftayı yapıyorum, siz diğerlerine uyarlayın.
Kod:
Sub hafta_1()
Dim sonuc As Variant
Application.ScreenUpdating = False
karakter = [CG1]
Range("E3:K3").Sort Key1:=Range("E3"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, _
MatchCase:=False, Orientation:=xlLeftToRight, DataOption1:=WKSortNormal
For x = 11 To 5 Step -1
If InStr(1, karakter, Cells(3, x)) > 0 Then
deg = Cells(3, x)
Set Aralik = Range(Cells(3, x + 1), Cells(3, 11))
sonuc = Aralik
Range(Cells(3, x), Cells(3, 10)) = sonuc
[k3] = deg
End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Elinize sağlık. Güzel çalışıyor ama diğer kısımlarada uygulayınca harfler birbirine karışıyor. Düzenleme yaptığım son örneği ekliyorum.

Valla çok emek vermişsiniz tekrardan teşekkür ederim. Eğer kolayca çözebileceğiniz bir durum değilse boşverin gerçekten uğraş vermek istemiyorum artık. konuyu kapayacağım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
karakter = [CG1]

"CG1" hücresi boş. böyle mi olmalı, yoksa dolu hücre olan "CD1" olarak düzeltmek mi lazım?

Merhaba,
7 nolu mesaja ek dosya ekledim. Nerelerde düzeltme yaptığımı kendi eklediğiniz dosyayla iyi karşılaştırın. Aksi takdirde diğer ekleyeceğiniz kodlarda da aynı hatalarla karşılaşırsınız.

Çok çok çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi oldu. Ellerinize kollarınıza sağlık. Selamlar saygılar....

Geri