• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir grup hücredeki aynı olan hücreleri bulma.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan renya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013-TR
Merhaba arkadaşlar,

Benim üzerinde çalıştığım bir konu için aşağıdaki örneğe göre bir kontrol yapmam lazım, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

farklı hücrelerde; 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 şeklinde rakamlarım var. bu rakamların aynısının 7 tanesi başka grupta da var mı sordurmak ve buldurmak istiyorum.

1.satır : 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 -10
2.satır : 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 11-12-13-14-15
3.satır : 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 -11-12-13 bu satırı yazınca hata vermeli yukarıdaki satırlardaki hücrelerle aynı 6 rakam olduğu için,

NOT : Forum üzerindeki aramalarımda uygun bir şeyler bulamadığım için konu açtım. Benim gözümden kaçan bir konu varsa da bildirirseniz memnun olurum.

iyi çalışmalar,

Merhaba,

Aşağıdaki linkteki örneği inceleyiniz. 3. satırlardaki rakamlardan 1. ve 2. satırda 2 ve daha fazla varsa 3. satırdaki ilgili rakamlar renk değiştiriyor.

İyi çalışmalar,

- 6. mesajdaki linki kullanınız -

Son düzenleme:
teşekkürler ilginiz için,

bu örneği nasıl geliştirebilirim bilgi verir misiniz.

İlk 2 satır sabit olmak üzere yalnızca sütun sayısı artacaksa, 3. satırdaki formülleri son sütuna kadar kopyalayabilirsiniz, kopyalarken süpürerek hücreleri tek tek kopyalamalısınız.
3. satır gibi kontrol satırı sabit, 1. ve 2. satırlar gibi kontrol edilecek satırlar artacaksa, bu durumda da koşullu şartlandırma' daki ($A$1:$J$2) olan formüldeki ($J$2) kısmını kontrol edilecek olan hücrelerin en alt ve en sondaki hücrenin ismini yazarak değiştirin. Örn. sütunlar AA' ya kadar gidiyorsa ve 50 satır varsa, koşullu şartlandırmadaki formül: ($A$1:$AA$50) olmalıdır.

İyi çalışmalar,

teşekkürler

teşekkür ederim yardımların için, yanlız ben excelde formülü bulamadım :) excel2010 kullanıyorum.

3. satırdaki hücreye gelip koşullu şartlandırma / conditional formatting' e tıklarsanız formül karşınıza çıkar. Formüllü ifadeye tıklayarak açılacak menüde formül üzerinde çalışabilirsiniz.

Eğer istediğiniz aratma bütün satırlardaki tekrarlayan sayıları bulmaksa, bu durumda uygulama farklı.

Aşağıdaki linke tıklayıp ilgili dosyayı indiriniz; ilk 3 satırdaki senaryo, 2 satırda 2 kez tekrarlayan rakamları bulmak,
A - H / 5 - 16 hücrelerindeki çerçevelenmiş alandaki formülasyon ise, bu çerçeve içerisinde herhangi bir yerde 2 ve daha fazla yerde aynı sayı varsa renk değiştirerek bildiriyor.

İyi çalışmalar,

https://yadi.sk/i/Pr0I0-YtgaR9c

Geri