• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir excelden diğer bir excele tıklayarak veri kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

2 ayrı excel çalışma kitabım var.

excel1 ve excel2 olsun isimleri.

excel1 de Sheet1 de verilerim var. burada 2. sütunda bulunan bir hücreye tıklayınca o sütundaki tıkladığımız hücredeki veriyi kopyalanıp diğer excel2 de sheet1 de 2. sütunda aşağıya doğru sıralanmış verilerin sonuna gidip boş hücreye bu veriyi yapıştırsın. Ama bu veriyi yapıştırırken yanına ek bir bilgi daha ekleyerek o bilgi o hücreye işlensin

Yani excel1 de B23 hücresinde "deneme" diye bir veri var. buraya tıkladım. bunu kopyaladı. excel2 de sheet1 de aşağı doğru inerek boş satır olarak B58 i buldu ve bu "deneme" verisini yapıştırdı. ama bu veri yanında ek olarak "meneme" sabit verisinide işledi. yani B58 hücresindeki veri "deneme meneme" olmuş oldu.

excel1 B24 hücresine çift tıkladım. "klavye" verisini excel2 sheet1 de sıradaki boş hücre B59 a yapıştırıyor. B59 daki veri "klavye meneme" oluyor.

yani burada "meneme" verisi hep sabit. 1. exceldeki seçtiğim veriye bu veri eklnerek 2. excele o veri olarak yazılmış olmalı

Bilgi ve yardımlarınızı rica ederim.

Sayfanın kod editörüne aşağıdaki kodları kopyalayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Dim SonSatir As Long
    Dim SabitVeri As String
    Dim AktarilacakDosyaAdi As String
    Dim AktarilacakSayfaAdi As String

AktarilacakDosyaAdi = "EXCEL2.xlsm"
    AktarilacakSayfaAdi = "Sayfa1"
    SabitVeri = "SabitVeri"

If Intersect(Target, Range("B:B")) Is Nothing Then Exit Sub
    With Workbooks(AktarilacakDosyaAdi).Sheets(AktarilacakSayfaAdi)
        SonSatir = .Cells(.Rows.Count, "B").End(3).Row + 1
        .Cells(SonSatir, 2).Value = Target.Value & SabitVeri
    End With
End Sub

Üstadım emeğine bilgine sağlık
çok teşekkür ederim

Bu kod düzeneğinde açık olan 2 Excel dosyamdan makro kodu yazdığım excel dosyasından kod içerisinde belirtilen "EXCEL2.xlsm" dosyasına belirtilen hücredeki değeri ilk boş satıra sabit veriyide yanına yazarak kopyalıyor.

Ben ekstradan şunuda istiyorum. bu EXCEL2.xlsm dosyasına B sütununda ki hücrede veriyi yazdıktan sonra A sütununda yazılı olan verininde kodu yazdığım excel sayfasında bu çift tıkladığım satırın bulunduğu sırada Q sütunundaki hücreye birebir yazmasını istiyorum.

Yani şöyleki aaa.xlsm diye kodun yazılı oldu excelde ben B2468 nolu hücreye çift tıkladığımda B2468 yazılı olan veri Örneğin "lalalala" olsun bunu alıp kod içerisinde bulunan Sabit veriyide yanına ekleyip "EXCEL2.xlsm" de gidip B sütununda ilk boş satır olan yere "lalalala Sabit Veri" şeklinde hücreye veriyi yazıyor. atıyorum bu hücre B256 olsun. A256 da ise zaten hali hazırda sıra numarası gibi bir veri yazılı. Bu veride örneğin "257" olsun. B256 da veri yazıldıktan sonra aaa.xlsm dosyasında B2468 in bulunduğu satırda Q2468 e 257 verisini yazsın.

Bilgi ve yardımlarınızı rica ederim

son sorduğumla ilgili bilgi ve yardımlarınızı rica ederim

farklı dosyadan veri kopyalama

=C:\Users\Acer\Desktop\[enson.xlsm]Sayfa1'!A1

exceldeki bu kodu vba macroya atamak istiyorum.

Range('C:\Users\Acer\Desktop\[enson.xlsm]Sayfa1'!A1').Copy

gibi denedim ama hata veriyor.nasıl yapabilirim.yardımcı olabilir misiniz ?

=C:\Users\Acer\Desktop\[enson.xlsm]Sayfa1'!A1

exceldeki bu kodu vba macroya atamak istiyorum.

Range('C:\Users\Acer\Desktop\[enson.xlsm]Sayfa1'!A1').Copy

gibi denedim ama hata veriyor.nasıl yapabilirim.yardımcı olabilir misiniz ?

Kod:
Dim alan As String
alan = "='C:\Users\Acer\Desktop\[enson.xlsm]Sayfa1'!A1" '
alan.copy
şeklinde deneyin.

biraz karışık sordum anlaışlmadı sanırım.

-iki excel dosyası açık
-1.excel dosyasında b sütunundaki herhangi bir satırdaki veriye tıkladığımda 2. excel dosyasında yine B sütununda ilk boş satıra tıkladığım satırdaki veriyi kopyalayıpm yapıştırıyor.
-2. excel dosyasında A sütununda ise yukarıdan aşağıya sıra numaralandırması var.
İstediğim Şudur.
-1. excelde tıklanan veri 2. excelde kopyalandığı satırda A sütunundaki numara karşılığı neyse o veride otomatik olarak 1. excelde Q sütunundaki tıklanan verinin hizasındaki yere getirilsin

biraz karışık sordum anlaışlmadı sanırım.

-iki excel dosyası açık
-1.excel dosyasında b sütunundaki herhangi bir satırdaki veriye tıkladığımda 2. excel dosyasında yine B sütununda ilk boş satıra tıkladığım satırdaki veriyi kopyalayıpm yapıştırıyor.
-2. excel dosyasında A sütununda ise yukarıdan aşağıya sıra numaralandırması var.
İstediğim Şudur.
-1. excelde tıklanan veri 2. excelde kopyalandığı satırda A sütunundaki numara karşılığı neyse o veride otomatik olarak 1. excelde Q sütunundaki tıklanan verinin hizasındaki yere getirilsin

End With satırından önce:
Kod:
ActiveSheet.Cells(Target.Row, "q").Value = .Cells(SonSatir, 1).Value
ekleyerek deneyin.

Çok teşekkürler üstadım.

Geri