• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir excelde aynı anda 2 kullanıcının çalışması

Bakigemlik

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,

bir excel dosyasında aynı anda 2 kullanıcı olarak çalışmak ve birbirimizin yaptığı değişiklikleri görmemiz mümkünmüdür

Merhaba,

Dosyayı paylaşıma açtığnız takdirde bazı kısıtlamalar olsa bile çalışmanız olası.

Dosyayı paylaşıma açmak için Gözden Geçir sekmesinde Çalışma Kitabını Paylaştır seçeneğini kullanmalısınız.

Merhaba,

Dosyayı paylaşıma açtığnız takdirde bazı kısıtlamalar olsa bile çalışmanız olası.

Dosyayı paylaşıma açmak için Gözden Geçir sekmesinde Çalışma Kitabını Paylaştır seçeneğini kullanmalısınız.
Hocam Tekrar selam

bunu yapıyorum fakat listeye farklı bir kullanıcı atayamıyorum sadece ben görünüyorum

listeye farklı bir kullanıcı atayamıyorum sadece ben görünüyorum

Farklı bir kullanıcı atamaktan kastınızı anlamadım.

Benim dediğim ağ üzerinde dosyayı paylaştırmak. Ağ üzerinde erişebildiğiniz dizinde o dosyayı paylaşıma açtığınızda ilgili ağda, ilgili dizine erişebilen herkes o dosyayı kullanbilir.

Fakat sizin yapmak istediğinizi tam olarak anlamadım.

Farklı bir kullanıcı atamaktan kastınızı anlamadım.

Benim dediğim ağ üzerinde dosyayı paylaştırmak. Ağ üzerinde erişebildiğiniz dizinde o dosyayı paylaşıma açtığınızda ilgili ağda, ilgili dizine erişebilen herkes o dosyayı kullanbilir.

Fakat sizin yapmak istediğinizi tam olarak anlamadım.

Benim yapmak istediğim kısacası şu ;

elimde maliyetlendirme yaptığım detay bir dosya var ve biz bu dosya üzerinde 2 arkadaş çalışıyoruz,

aynı anda ikimizinde çalışacağı ve birbirimizin yaptığı değişiklikleri göreceğimiz bir çalışma yapmak

Benim yapmak istediğim kısacası şu ;

elimde maliyetlendirme yaptığım detay bir dosya var ve biz bu dosya üzerinde 2 arkadaş çalışıyoruz,

aynı anda ikimizinde çalışacağı ve birbirimizin yaptığı değişiklikleri göreceğimiz bir çalışma yapmak

e bende onu diyorum paylaşıma açtığınızda ikiniz de kullanabilirsiniz. Tek şart aynı anda aynı hücrede olmamanız.

Tabi networkte aynı dizini kullanacak başka arkadaşlar varsa onlar da dosyaya erişimi olur.

Böyle durumlarda sadece belirli kişilerin erişim hakkı olan bir dizin tanımlanması gerekir.

Tabi ben hep network var diye düşündüğümden bunları yazıyorum. Network var mı çalıştığnız yerde?

Merhaba Necdet Bey,

Biz networkde paylaşıma açtığımız dosyaları klasör bazında yetki verdik. Yani o klasöre hangi kullanıcıda yetki varsa girebiliyor. Klasördeki excel dosyasını da ilk açan yazma erişimine sahip oluyor. Diğre kullanıcılar açtığı zaman salt okunur olarak açılıyor. Bundan dolayı da ilk açan kullanıcı kapattığı zaman diğer kullanıcı dosyayı kaydederse ilk kullanıcının yaptığı değişiklik iptal oluyor.

Yukarıdaki olay mümkün müdür ? Bana gelen talep bu şekilde. Ben nasıl bir yol izlemeyeliyim. Yada exceli başka türlü paylaşıma açma şansımız var mı ?

Günaydın Necdet Bey,

Dediğiniz işlemi şimdi yaptım arkadaşlar denemelere başladı. Bir sorun olursa sizlerin başını ağrıtırım :)

Çalışma Kitabını Paylaştır dedikten sonra şu şekilde sorunlar oluşmaya başladı.

Excelde ki birleştir ortala , koşullu biçimlendirme gibi bazı tuşlar deaktif oldu. Bunlarla ilgili her hangi bir işlem yapılamıyor.
Ayrıca bir kullanıcı da çalışma sayfasındaki sayfaların bazısını görüyor. İlk açışta hepsi gözüküyor ama düzenlemeyi etkinleştir dediği zaman bu sıkıntıyı yaşıyor.

Geri