• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir excel dosyasından başka bir excel dosyasına geçmek için komut

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar bir excel sayfasında menü yaptım burda çalışırken butona bastığımda başka bir excel dosyasındaki bir sayfaya gitmek istiyorum. bunun için nasıl bir komut yazabilirim butuno macro ile. excel dosyalırım aynı klasör içinde.

Workbooks.Open Filename:="C:\DIGER_DOSYA_KLASOR_ADRESI\DIGER_DOSYA.xlsx"
Sheets("Diger_Dosya_Sayfa_adi").Select
Range("a1").Select

Hocam hata veriyor sayfa bulunamadı diyor
Private Sub CommandButton1_Click()
Workbooks.Open Filename:="F:\SEMİH HACIM 2019-2020 YENİ\KASAX.xlsx"
Sheets("KASA DEFTERİ").Select
Range("a1").Select
End Sub

Merhaba.
Mecbur kalmadıkça; ...Select veya ..... Activate şeklinde kod satırı oluşturmamanızı,
işlemler için gerekliyse de .... Select yerine ..... Activate şeklinde kod yazmanızı öneriyorum.

Kod vasıtasıyla açılan KASAX.xlsx belgesinde KASA DEFTERİ isimli sayfa olduğundan (varsa da bu sayfanın gizlenmiş sayfa olmadığından) emin misiniz?
.

ömer hocam gizlenmiş sayfa yapmadım kontrol edeceğim bir yer varsa bakayım. hocam iki excel sayfamda aynı klasör içinde. hocam birde activate kod nasıl yazılacak ben macrolardan fazla anlamıyorum

Tekrar merhaba.
-- Önce kavramlarda anlaşmak gerekiyor. 3 numaralı cevaptaki kod'un açtığı şey;
sayfa değil, GÖZAT ekranı üzerinden seçtiğiniz başka bir excel belgesi.
-- Select ve Activate için yazdığım şey şuydu: kullandığınız koddaki Select kelimelerini Activate olarak değiştirmeniz.

-- İsterseniz kod'un kullanıldığı ve bu kod ile açılan GÖZAT ekranından seçerek açtığınız ikinci excel belgesinin birer kopyasını alıp
(varsa özel bilgileri silin veya yerlerine, anlamlı tutarlı ve gerçek verileri temsil edebilecek nitelikte başka veriler yazın)
foruma ekleyin ve kod'un içerisinde olduğu belgeye ekleyeceğiniz metin kutusuna da yapılacak işlemi kısa ve net olarak açıklayın.
.

Geri