• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir excel dosyasındaki verileri diğer dosyada uygun yerlere aktarma!

Excel Vers. ve Dili
2007
Ekte gönderdiğim dosyalardan "Üretim adetleri dosyası"nın Haziran sayfasında A sütununda 27.05.2009 tarihinde (örn: J95 EX CVR) I sütununda bulunan referansları (aynı tarihteki aynı referansları) (02553280) toplamını alıp (27.05.2009 tarihinde olan 55+255 toplayıp) (U sütunundaki karşılıkları toplayıp); Üretim raporu dosyasında uygun model sayfasında(J95 EX CVR), uygun tarihte (27.05.2009) D sütununda arayıp toplamı C olarak belirtilen yere (27.05.09 tarihi için H sütunu) getirmek istiyorum. ve bütün işlemleri diğer model ve referanslar için de aynı şekilde aktarmak istiyorum. Eğer bulunamayan referans olur ise bunların hepsini ayrı bir sayfaya Üretim Adetleri dosyasındaki formatta listelemek istiyorum. Örnek olarak belirttiğim yerleri sarı ile boyadım!Etopla ile denedim ama beceremedim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Ben Etopla ile deniyorum fakat olmadı! Yardımcı olacak birileri var mı?

Ben Etopla ile deniyorum fakat olmadı (belki bir yolu vardır ama henüz bulamadım) yardımcı olacak kimse var mı?

okuyanlara çok karışıkmış gibi görünebilir örnek dosyayı incelediğiniz de öyle olmadığını farkedeceksiniz. Excel bilgim çok iyi olmadığından çözemedim. konu çok önemli.eminim aranızda bana yardımcı olabilecek yetenekli arkadaşlar vardır. şimdiden herkese çok teşekkür ederim...

Cem hocam merhaba,
sonuç bulunamadı diye bir sayfa açılıyor. sanırım bir sorun var. ilgilendiğiniz için teşekkürler. başka bir çözümü var mı?

excel 2003 kullanyorsan data -consolidate kullanabilirsin diye düşünüyorum
farklı sayfalardaki data toplamlarını veriyor (sütunlar aynı sırada ve sayıda olmalı tabi)
excel 2007 kullanıyorsan veri-birleştir aynı işlev için

maksadın iki excel çalışması arasında veri aktarmak ise linkleyebilirsin

Nasıl yapabiliriz?

uğur hocam 2007 kullanıyorum. nasıl yapacağımızı biraz açabilir misiniz? İlginiz şimdiden teşekkür ederim!

Geri