• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir Düşeyara ya da Eğer Sorusu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Değerli arkadaşlar,Ekli Harcırah cetvelinde F10 hücresi 19:00 dan küçükse,G10 hücresine 1/3 yazacak.19:00 dan büyükse 2/3 yazacak.Boş ise 3/3 yazacak.Düşeyara ve Eğer kullanarak yapamadım.Yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Değerli arkadaşlar,Ekli Harcırah cetvelinde F10 hücresi 19:00 dan küçükse,G10 hücresine 1/3 yazacak.19:00 dan büyükse 2/3 yazacak.Boş ise 3/3 yazacak.Düşeyara ve Eğer kullanarak yapamadım.Yardımlarınızı rica ediyorum.

ekli formulu denermisiniz.

Kod:
=EĞER(F10="";"3/3";EĞER(SAAT(F10)<=19;"1/3";"2/3"))

Merhaba Huseyinkis arkadaşımızın formülü tabii ki daha profesyonel. Daha basit bir alternatif sunuyorum. Umarım yararlı olur.

=EĞER(F10="";"3/3";EĞER(F10<0,79166667;"1/3";EĞER(F10>0,79166667;"2/3";"")))

Merhaba Huseyinkis arkadaşımızın formülü tabii ki daha profesyonel. Daha basit bir alternatif sunuyorum. Umarım yararlı olur.

=EĞER(F10="";"3/3";EĞER(F10<0,79166667;"1/3";EĞER(F10>0,79166667;"2/3";"")))
Size de teşekkür ediyorum serdar bey kardeşim.

Sayın Hüseyin Bey,formülü iş yerimde ancak şimdi deneyebildim ama sonuç alamadım.Bir kontrol etmeniz mümkün mü?

Formulde hata yok test edip oyle yazmıştım.

Nasıl bir hata ile karşılaşıyorsunuz?

Eğer formulu hucreye yazıp enter tusuna bastığınızda hala formul yazılı goruyorsanız hücrenin üstünde sağ clik /Hücreleri Birleştir / Sayı sekmesi altında Genel kısmı seçip sonra tamam tuşuna basıp hücredeki veriyinin üstünde F2 ve enter tuşlarına basın.

Formulde hata yok test edip oyle yazmıştım.

Nasıl bir hata ile karşılaşıyorsunuz?

Eğer formulu hucreye yazıp enter tusuna bastığınızda hala formul yazılı goruyorsanız hücrenin üstünde sağ clik /Hücreleri Birleştir / Sayı sekmesi altında Genel kısmı seçip sonra tamam tuşuna basıp hücredeki veriyinin üstünde F2 ve enter tuşlarına basın.
Muhterem Üstadım,
Dediklerinizi aynen uyguladım ve sonuç aldım.Neden bu kadar dolambaçlı bir yol izlememiz gerektiğini merak ettim ama.:)) Saygılarımla..

Muhterem Üstadım,
Dediklerinizi aynen uyguladım ve sonuç aldım.Neden bu kadar dolambaçlı bir yol izlememiz gerektiğini merak ettim ama.:)) Saygılarımla..

Sorun excel sayfasındaki hücrenin tanımından kaynaklanıyor oraya ne yazarsanız yazın metin olarak algılıyor buda formul yazssanız bile bunu metine çeviriyordu bunu duzeltmenin en kolay yolu yukardaki işlemi yapmak..

Bu kadar detaylı anlatmamın sebebi Excel bilginizin ne kadar iyi olduğunu bilmediğimdem hücrenin formatını metinden çıkarın yazamadım:)

Geri