DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Değerli arkadaşlar,Ekli Harcırah cetvelinde F10 hücresi 19:00 dan küçükse,G10 hücresine 1/3 yazacak.19:00 dan büyükse 2/3 yazacak.Boş ise 3/3 yazacak.Düşeyara ve Eğer kullanarak yapamadım.Yardımlarınızı rica ediyorum.
=EĞER(F10="";"3/3";EĞER(SAAT(F10)<=19;"1/3";"2/3"))
Çok teşekkür ediyorum Hüseyin bey kardeşim.ekli formulu denermisiniz.
Kod:=EĞER(F10="";"3/3";EĞER(SAAT(F10)<=19;"1/3";"2/3"))
Size de teşekkür ediyorum serdar bey kardeşim.Merhaba Huseyinkis arkadaşımızın formülü tabii ki daha profesyonel. Daha basit bir alternatif sunuyorum. Umarım yararlı olur.
=EĞER(F10="";"3/3";EĞER(F10<0,79166667;"1/3";EĞER(F10>0,79166667;"2/3";"")))
Sayın Hüseyin Bey,formülü iş yerimde ancak şimdi deneyebildim ama sonuç alamadım.Bir kontrol etmeniz mümkün mü?ekli formulu denermisiniz.
Kod:=EĞER(F10="";"3/3";EĞER(SAAT(F10)<=19;"1/3";"2/3"))
Sayın Hüseyin Bey,formülü iş yerimde ancak şimdi deneyebildim ama sonuç alamadım.Bir kontrol etmeniz mümkün mü?
Muhterem Üstadım,Formulde hata yok test edip oyle yazmıştım.
Nasıl bir hata ile karşılaşıyorsunuz?
Eğer formulu hucreye yazıp enter tusuna bastığınızda hala formul yazılı goruyorsanız hücrenin üstünde sağ clik /Hücreleri Birleştir / Sayı sekmesi altında Genel kısmı seçip sonra tamam tuşuna basıp hücredeki veriyinin üstünde F2 ve enter tuşlarına basın.
Muhterem Üstadım,
Dediklerinizi aynen uyguladım ve sonuç aldım.Neden bu kadar dolambaçlı bir yol izlememiz gerektiğini merak ettim ama.) Saygılarımla..