bir dosyanın binary kodları

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
arkadaşlar merhaba

iki tane dosyanın binary kodlarının ilkini excelde bir sayfaya a1 den a65000 e kadar yazmak istiyorum. diğerinide b1den b65000 e kadar yamak istiyorum ve bu şekilde binary kodlarını karşılaştıracağım.

ama bir dosyanın binary kodlarını (0011010101100111001101100011000000101011101110011101100110011) bu şekilde alacak komut nedir??? bir türlü bulamadım.

path1="c:/1.jpg"

işte bu noktada öyle bir komut olcakki

şunun gibi

kodu=BinaryCode(path1)

böyle bir şey varmı??? please help me

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Alternatif:

Önce Ivan F. Moala'nın hazırladığı ve aşağıdaki linkte yer alan dosyayı indirin. (HexFileReader başlığı altında..)

http://www.xcelfiles.com/HexFileReader.html

Sonra bu dosya yardımıyla resim dosyasınının Dec kodlarını elde edin.

Sonra da, Analysis Toolpak eklentisi içinde yer alan dec2bin fonksiyonuyla dec kodlarını binary'e çevirin.

Son düzenleme:

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Bu konuyla ilgili ben de başka bir çalışma yaptım.

Ekli dosyayı indirip açın ve Excel'de Analysis Toolpak eklentisinin yüklü olduğunu kontrol edin!

Daha sonra, sayfa üzerindeki butona tıklayıp bir dosya seçin. Sayfanın en üstünde, "Lütfen bekleyiniz..." yazısı "İşlem tamamlanmıştır...." olana kadar kodların çalışmasını bekleyin.

Seçilen dosyanın büyüklüğü ve bilgisayarınızın kapasitesine göre çalışma hızı değişir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
sayın haluk bey

en son yazmış olduğunuz o dosya işime çok yaramıştı ama yeniden lazım oldu bulamadım. mümkünse yeniden gönderebilirmisiniz?

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
Bu konuyla ilgili ben de başka bir çalışma yaptım.

Ekli dosyayı indirip açın ve Excel'de Analysis Toolpak eklentisinin yüklü olduğunu kontrol edin!

Daha sonra, sayfa üzerindeki butona tıklayıp bir dosya seçin. Sayfanın en üstünde, "Lütfen bekleyiniz..." yazısı "İşlem tamamlanmıştır...." olana kadar kodların çalışmasını bekleyin.

Seçilen dosyanın büyüklüğü ve bilgisayarınızın kapasitesine göre çalışma hızı değişir.
dosya guncellenir umarim