• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir dosya icerisindeki excel kitaplarindan belirli verileri alip alt alta yazma

Excel Vers. ve Dili
2007, ispanyolca
Merhablar Arkadaslar
Cok fena basim dertte, daha bir hafta oncesine kadar makronun ne demek oldugunu bile bilmiyordum ta ki bu is basima gelinceye kadar. Yaklasik bir hafta once Patron CV imde Excel biliyor yazisini gorup beni is gorusmesine cagridi ve nitekim yarin basla dedi.Hemen ertesi gun benden bi kontrol cizelgesi hazirlamami istedi ve bugun son gunum eger bugun bitiremezsem tekrar issiz kalacam lutfen yardim edin.kendi kendime soz verdim su isi bi atlatayim oturup sifirdan excel ogrenecem.

problem su:bir kontrol cizelgesi yapmam gerekiyor su sekilde

proje, teknik sorumlu, ayrilan butce, harcamalar, sapma, sapma %si,
(sapma = ayrilan butce - harcama) bir tablo olusturmak ve bu tabloyu ayni dosyada bulunan ve ayni formatta hazirlanmis farkli projelere ait kitaplardan gerekli bilgileri cekip al alta yazmam. ve isin en zor kismi diyelim ki yeni bir proje daha yapildi patron bu projeye ait excel kitabini bu dosyanin icine kopyaladigi zaman otomatik olarak bu kontrol tablosuna eklensin istiyor. yardim edebilirseniz cok memnun olurum.

biraz anlatirsan memnun olurum. daha once de belirttigim gibi excel hakkinda en ufak bilgim yok. yeni yeni basladim ogrenmeye.

Buraya dosya ekleyemediğim için gösteremiyorum. bu formülle başka bir sayfada proje no hüscresine karşılık gelen bütün değerleri başka bir sayfaya aktarım yapıyorsun. Hangi noyu yada seçtiğin değişkeni o hücreye girersen ona karşılık gelen değerler otomatik olarak oraya aktarılıyor. bu sayfada düşey ara daha önceden sorulmuş onlardaki örnek excellere bakabilirsin.

dosyadaki kitaplari ekledim. yapmam gereken Gestion kitabini doldurmak, diger kitaplardan gerekli bilgileri cekerek. ve ilerki tarihte bir kitap daha atilirsa ayni dosya icerisine otomatik olarak gestion kitabina gerekli bilginin eklenmesini saglayacak bisey yapmam lazim.

Ekli dosyalar

Attığın doyaya hengi belgeden hangi hücrenin gelmesi gerektiğini yazarsan yapmayı deneyebilirim. Dil Türkçe değil ve tablolar karışık görünüyor.

Geri