• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir dizin içinde belli sayı katına en yakın sayısı bulmak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2010 English
Merhaba
Başlıkta nasıl ifade edeceğimi bilemedim.. Örnek dosyadan da bakılırsa yazacaklarım daha net anlatmış olurum umuyorum..

B kolonunda çeşitli değerlerim var ve C2 hücresine yazacağım sayının katlarına göre B kolonunda o katlara en yakın değeri bulacak ve C kolonuna yazacak bir formulasyon konusunda yardımcı olur musunuz ?

Örnek dosyaya ben manuel doldurdum.. B kolonunda 25'in katlarına en yakın sayısı manuel buldum C kolonuna yazdım.. Normalde de bu işi manuel yapıyorum ve o değer kolonunda değer 3000'e kadar çıkıyor.. Bunu formulle yazmak mümkün mü ?

Yardım ederseniz çok sevinirim..

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba
Başlıkta nasıl ifade edeceğimi bilemedim.. Örnek dosyadan da bakılırsa yazacaklarım daha net anlatmış olurum umuyorum..

B kolonunda çeşitli değerlerim var ve C2 hücresine yazacağım sayının katlarına göre B kolonunda o katlara en yakın değeri bulacak ve C kolonuna yazacak bir formulasyon konusunda yardımcı olur musunuz ?

Örnek dosyaya ben manuel doldurdum.. B kolonunda 25'in katlarına en yakın sayısı manuel buldum C kolonuna yazdım.. Normalde de bu işi manuel yapıyorum ve o değer kolonunda değer 3000'e kadar çıkıyor.. Bunu formulle yazmak mümkün mü ?

Yardım ederseniz çok sevinirim..

Teşekkürler
25 e bölününce en küçük kalanı hesaplatmıya çalıştım yani mod fonksiyonu ile
ama rakamlarda çok farklılıklar var yinede yardımcı olurmu bilemem ama formülü veriyim D4 hücresine yazıp aşağı doğru kopyalarmısın
Kod:
=EĞER(YADA((MOD(B4;25)<=1);(MOD(B4;25)>=24));B4;"")

selam,
alternatif çözüm olarak eki inceleyiniz...
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Sayın suleyman242
çok teşekkür ederim. maalesef sizin formulü ben çalıştıramadım. D4'e kopyaladığımda #NAME hatası verdi tüm satırlarda. Ya da ben yapamadım..

Sayın sakman26
çalışmanızı inceledim çok emek vermişsiniz, elinize sağlık.. acıkcası bu kadar vakit alacak komplike bir çözümü olacağını tahmin etmemiştim..

yaptığınız çalışma işe yarıyor mükemmel de çalışıyor.. C kolonuna herhangi bir tablodan referans almadan tek bir formülle olur mu bu iş sizce?

örnekte sadece NO-DEĞER yazdım ama dosyamız çok fazla kolon ve bilgi barındırıyor aslında.. buna benzer dosyalarda da çok fazla çalışan arkadaş var ofiste var, maalesef ki çoğumuzun excel bilgisi de çok iyi değil, muhtemelen sizin çalışmanızla bir şeyleri yanlış yapmamız olası..

Tekrar teşekkürler arkadaşlar..

Kodu D4 hücresine yapıştırdım bende çalıştı.

Türkçe olmayan Excele "yada" ile formulü kopyalarsam olmaz tabii:) Uyarın üzerine farkettim OR ile çalıştı ama burada da birden fazla aynı sayıyı belirtiyor, en yakın sayıyı bulmuyor..

Teşekkürler suleyman242

Biraz daha sizin çalışmayı inceleyim

Geri