• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir aralığa giren min. değeri bulma

Excel Vers. ve Dili
2010 turkce
excel ile çalışırken bir yerde takıldım. ekte küçük bir örneğini yaptım. sorunum şöyle;

A sütunundaki K101, K102, K103,.... isimli kirişin kendi grubundaki en küçük değerini (B sütunu), E sütununa yazdırmak.

min kullanarak yazmayı deniyorum ama dizi aralığını (B2:B6) elle belirlemek yerine excel e belirletmek istiyorum ve orda takılıyorum. küçük bir liste olsa elle yapacağım ama benim yaklaşık 6.000 satırlık değer tablom var ve işin içinden çıkamam.

bu konuda bi yardımınız olabilir mi acaba?

İlginize teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuzu pek anlamadım aşağıdaki formülü diziye çevirerek deneyiniz.
Kod:
=+MİN(EĞER(A2:A11="k101";B2:B11))

Sn. rubinho,
Alternatif bir tablo ekledim.
İnceleyiniz, uygunsa kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Sn. Mahir Bey ve Sn. Turist Bey

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Turist Bey gönderdiğiniz tablo işimi gördü, kendime göre uyarladım, tekrar teşekkür ederim.
iyi çalışmalar

turist bey bir sorum daha olacak.
gönderdiğiniz tabloda max değerler için negatif tamsayılar 0 olarak görünüyor. şöyle ki; -2 ve -3 değerinin mak değeri (en büyük değeri) -2 olmasına karşın max tablosunda 0 değerini veriyor. bunu nasıl düzeltebiliriz?
şimdiden teşekkür ederim

şöyle bi düzeltme yaptım uygun mudur? çalıyor görünüyor, fakat formülü tam anlamadığım için emin olamadım :)

=MAK(EĞER(((A$2:A$6000=E2)*(B$2:B$6000)=0);"";((A$2:A$6000=E2)*(B$2:B$6000))))

Son düzenleme:
turist bey bir sorum daha olacak.
gönderdiğiniz tabloda max değerler için negatif tamsayılar 0 olarak görünüyor. şöyle ki; -2 ve -3 değerinin mak değeri (en büyük değeri) -2 olmasına karşın max tablosunda 0 değerini veriyor. bunu nasıl düzeltebiliriz?
şimdiden teşekkür ederim

şöyle bi düzeltme yaptım uygun mudur? çalıyor görünüyor, fakat formülü tam anlamadığım için emin olamadım :)

=MAK(EĞER(((A$2:A$6000=E2)*(B$2:B$6000)=0);"";((A$2:A$6000=E2)*(B$2:B$6000))))

Sn.rubinho,
Dediğiniz doğrudur. YAzmış olduğunuz formülü kullanabilirsiniz.

Geri