Bir Alta Satır Ekleme ve Eklenen Satırları Kopyalama Hak.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-05-2022
Herkese Merhaba;

Ek' te göndermiş olduğum tabloda yapmak istediğim şu;

3. ile 4. satır arasına bir satır eklemek istiyorum.Bu birinci aşama.

ikinci aşamaya geçmeden önce ben bu satırlarda bir üst satıra göre işlem yapacam.burayı yapabiliyorum.

2. aşama ise hesabı yaptığım satırları(yani eklediğimiz satırları) kopyalayıp bir sonraki sayfaya almak istiyorum.

Ek' te dosyada belirttim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yapacağım işlem satırı yaklaşık 4000'dir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-2013
16-05-2022
Yardımcı olabilecek mi bu konuda arkadaşlar.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Konu sayfasını 136 üye görüntülemiş ama anladığım kadarıyla, konu açılış mesajında belirttiğiniz
"ikinci aşamaya geçmeden önce ben bu satırlarda bir üst satıra göre işlem yapacam.burayı yapabiliyorum."
kısmını netleştirmediğiniz için olsa gerek kimse herhangi bir cevap yazmamış.

Bence biraz detay vermelisiniz.
İstediğiniz işlemi belki de satır eklemeden yapmak mümkün olacaktır veya alternatif çözüm önerileri de olabilir.
.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-2013
16-05-2022
Ömer Bey ilginiz için öncelikle teşekkür ederim.Dediğiniz gibi konuyu biraz daha açıklığa kavuşturmak için yeni bir dosya ekledim ve aşağıda elimden geldiğince açıklıyorum.

Her bir hücrenin altına boş bir satır ekledikten sonra(yani ek' teki dosyamda bulunan 2,4 ve 6. satırlarım sonradan eklenecek normalde dosyamda bulunmuyor);

1-Sarı dolgulu alanlar için hücrelerde sırasıyla şu işlem yapılacak. (=$B$3-C3),(=$B$3-C4),(=$B$3-C5)....

2-Kırmızı dolgulu alanlar için hücrelerde sırasıyla şu işlem yapılacak. (=$AG$3-AH3),(=$AG$3-AH4),(=$AG$3-AH5)....

Yeni olarak açılan 2,4 ve 6. satırların B ve AG sütunu ile kesişen hücrelerinde herhangi birşey işlem yapılmayacak.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar