• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bilgileri sayfalara taşıma

zerali

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
ana sayfadaki öğrenci sınıf ve numaralarının diğer sayfalardaki isimlerinin yanına gelme ihtimali var mi acaba. teşekkürler.

Ekli dosyalar

Çok fazla sayfanız var. Bu sebeple çözümü size tarif edeceğim. Siz kendiniz dosyanıza uyarlayın.

"Çbilim" isim sayfanız için tarif ediyorum.

K1 hücresine 5A yazın.
L1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=EĞERSAY(ana!B:B;K1)

C3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın. Yalnız formülü yazdıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk edin. Bu şekilde formülü dizi formüle çevirmiş olacaksınız. Formül çubuğuna baktığınızda formül başında "{" ve formül bitişinde "}" sembolleri oluşacaktır.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY($C$3:C3)>$L$1;"";İNDİS(ana!$D$2:$D$1000;KÜÇÜK(EĞER(ana!$B$2:$B$1000=$K$1;SATIR(ana!$D$2:$D$1000)-1);SATIRSAY($C$3:C3))))

Bu formülü alt hücrelere sürükleyerek işlemi tamamlayın.

Bu işlemi bütün sayfalar için yapınız.

korhan ayhan hocam tarif ettiğinizi aynen yaptım dizi formül oluştu ama farklı isimler geldi ben sınıf ve numaraların gelip gelemeyeceğini sormuştum.büyük harf küçük harf fark eder mi teşekkürler

Afedersiniz. Ben sorunuzu yanlış yorumlamışım.

D3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=İNDİS(ana!B:B;KAÇINCI(C3;ana!D:D;0))

E3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=İNDİS(ana!C:C;KAÇINCI(C3;ana!D:D;0))

teşekkürler hocam yalnız bazı satırlarda "YOK" hatası alıyorum.sebebi ne olabilir acaba

Verileriniz aynı değildir. İsimler eşleşmiyordur. Kelime sonlarında boşluk karakterleri olabilir. Onları kontrol edin.

teşekkür ederim hocam

Geri