• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bilgi yarışması tablosu

Excel Vers. ve Dili
4
puan tablosunda gezinirken o satırdaki okulun adı mavi fonu sarı olsun. puan tablosunda bir tuşa (mesala enter) basınca o hücreye 10 yazsın istiyorum..çok uğraştım olmadı...

sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodu yazınız
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
[c2:c29].Interior.ColorIndex = 5
[c2:c29].Font.ColorIndex = 2
If Intersect(ActiveCell, [c:c]) Is Nothing Then Exit Sub
If ActiveCell = [c:c] Then
ActiveCell.Interior.ColorIndex = 6
ActiveCell.Font.ColorIndex = 5
End If
End Sub

2. sorunuza cevap olarakda yine aynı sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodu yapıştırırsanız hücreye gelip çift tıkladığınızda o hücreye 10 yazacaktır.
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(ActiveCell, [d3:u29]) Is Nothing Then Exit Sub
ActiveCell = "10"
End Sub
enter tuşu ile değilde o hücredeyken çift tıklarsanız yapacaktır istediğinizi
İnşallah işinizi görür

cevabınız için teşekkürler ama ben çalıştıramadım , visual basic bölümüne yazdım kodları ama çalışmadı..

teşekkürler

yanlış yere yazmışım, yarım saat uğraştım, genel bölüme yazıyormuşum, sayfa1 e yazınca oldu..çok teşekkürler
yalnız şu sorun devam ediyor; hangi okulun satırına tıklarsam, o okulun renginin değişmesini istiyordum ama hepsi değişiyor..ben de uğraşayım..

benmi anlayamadım acaba C stünündaki satıra tıkaldığınızda o okulun rengi değişiyor daha açıklayıcı yazarmısınız?

mesela Deregümü okulunun puanını yazmak için puanların olduğu yerdeki hücreye Bir kez tıklayınca Deregümünün adı renklenecek, çift tıklayınca 10 puan yazılacak (bunu yapmıştınız).hatta en iyisi hangi okulun puanını yazmak için puan hücresine (d3-u29 arasına) bir kez tıklarsam o okulun toplam puan göstergesine kadar olan tüm satırı renklenirse çok süper olur...

Son düzenleme:
dosyanızda birleştiilmiş bir hücre varmış bu yüzden baya bi uğraştıredı onun farkına varana kadar ve tam mesai saatinin bitimine geldiği içinde tam olarak uğraşamadım biraz acemice bir kod ama sanırım dediklerinizi yapıyor ekli dosyayı inceleyiniz üstatlarımdan daha kısa ve daha pratik yol bilen varsa zaten cevap verirler inşallah işinizi görür aceleye geldi inşallah bir hata yoktur

emeğine sağlık işimi gördü, ben de geliştirmeye çalışacağım.

satır ve sütun renkleniyor, bilgi yarışması tablosunda

İşte istediğim tablo buydu, gerçekten süper paylaşımcı bi forum burası...son duruma getirmemde bilgilerinden faydalandığım tüm paylaşımcı arkadaşlara teşekkürler..

dosya silinmiş sanırım. tekrar yükler misiniz ?

Geri