• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bilgi karşılaştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abulut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba

Excell dosyasında cıktı giriş sayfasında tarih/bsc/saha bılgılerını kırmızı yazı ıle beliritlen bölüme , ilçe bilgisini ise data sayfasından ilgili sahanın ilce bilgisini alıp kırmızı ilçe bölümüne yazacak ve kırmızı bölge ilce bilgisini karsılaştırıp mavi bölgeye kaç adet aynı ilçeden olduğunu yazacak makro konusunda yardımlarınızı rica ediyorum

Ekli dosyalar

• CIKTI.xlsx
    CIKTI.xlsx
    12 KB · Görüntüleme: 15
  • EXCELL.jpg
    EXCELL.jpg
    101.1 KB · Görüntüleme: 20
Merhaba,

Sorunuzu anlayamadım.

Merhaba

ekte gönderdiğim excell cıktı giriş sayfasında saha koduna göre data sayfasına bakıp o sahanın ilçe bilgisini giriş sayfasında saha karşılığına yazmasını sağlayacak makro yapabilirmisiniz ?

tşk.

Ekli dosyalar

Merhaba

ekte gönderdiğim excell cıktı giriş sayfasında saha koduna göre data sayfasına bakıp o sahanın ilçe bilgisini giriş sayfasında saha karşılığına yazmasını sağlayacak makro yapabilirmisiniz ?

tşk.

Merhaba WI ve MA ile başlayan saha kodları Data sayfasında yok.
D2 hücresine
Kod:
=DÜŞEYARA(C2;DATA!$A$2:$E$10;5;YANLIŞ)

Merhaba

wı serisi için örnek ekledim .data sayfasında saha kodu yoksa giriş sayfasındaki ilçe kodu boş kalabilir.
tşk.

Ekli dosyalar

Merhaba

wı serisi için örnek ekledim .data sayfasında saha kodu yoksa giriş sayfasındaki ilçe kodu boş kalabilir.
tşk.
Kod:
 G2 hücresine uygulayın 
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(C2;DATA!$A$2:$E$11;5;YANLIŞ));"";DÜŞEYARA(C2;DATA!$A$2:$E$11;5;YANLIŞ))
Kod:
Buradaki "DATA!$A$2:$E$11" yazan yer kaynak hücre 
verinni çokluğuna göre değiştirin

Merhaba

Ben ekledim olmadı acemiliğimden olabilir.İlgili sahanın ilçe ve statusunu data sayfasından bakıp giriş sayfasına yazılmasını sağlamak istiyorum.Excell sayfasına uygulayıp gönderebilirmisiniz ?

tşk.

Ekli dosyalar

Merhaba

Merhaba

Ben ekledim olmadı acemiliğimden olabilir.İlgili sahanın ilçe ve statusunu data sayfasından bakıp giriş sayfasına yazılmasını sağlamak istiyorum.Excell sayfasına uygulayıp gönderebilirmisiniz ?

tşk.

Ben DATA sayfanıza 1100 satır gieilecek gibi formül girdim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba

data kısmında yaklaşık 14000 sütün bilgi girdim aramıyor.Nasıl yapabiliriz ?

tşk.

Merhaba

data kısmında yaklaşık 14000 sütün bilgi girdim aramıyor.Nasıl yapabiliriz ?

tşk.
Merhaba
Gönderdiğiniz dosyada yakaşık 10 veri var.
Soruya cevap verecek arkadaşlar DATA sayfasına bakarak 14000 veri olduğunu nasıl tahmin edecek.
Kriterleriniz tam olarak yazarsanız ona göre çözüm alırsınız.

Merhaba

excell sayfasının son hali ektedir.Excell dosyasında cıktı giriş sayfasında sahaların status ve ilçe bılgılerını data sayfasından ilgili sahanın ilce bilgisini alıp kırmızı ilçe bölümüne yazacak makro konusunda yardımlarınızı rica ediyorum excell sayfasında karşılaştırma için şu an 14000 sütün var.
tşk.

Merhaba

excell sayfasının son hali ektedir.Excell dosyasında cıktı giriş sayfasında sahaların status ve ilçe bılgılerını data sayfasından ilgili sahanın ilce bilgisini alıp kırmızı ilçe bölümüne yazacak makro konusunda yardımlarınızı rica ediyorum excell sayfasında karşılaştırma için şu an 14000 sütün var.
tşk.
#8 numaralı mesajdaki eki güncelledim oradan indirin

Merhaba

Göndermiş olduğunuz excelle baktım yeni saha eklediğimiz zaman status ve ilce bilgileri gelmiyor.

Bilgilerinize

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba

tşk.
Göndermiş olduğunuz 11 numaralı mesaj sizce dosya eki varmı?
Bence yok olmadığı için eski eklerde oynama yaparak göncerdim.

Merhaba

Exceel de yapdığınız macro için sağolun .Giriş sayfasındaki saha sayısında sınır olmadan istediğim kadar eklediğim zaman sütün olarak ve data kısmında aynı şekilde sınır olmadan data bilgisi ekleme yapılabilirmisiniz ?

Tşk

Ekli dosyalar

Merhaba

Exceel de yapdığınız macro için sağolun .Giriş sayfasındaki saha sayısında sınır olmadan istediğim kadar eklediğim zaman sütün olarak ve data kısmında aynı şekilde sınır olmadan data bilgisi ekleme yapılabilirmisiniz ?

Tşk

Makro değil yaptuğım formül.
Giriş sayfasına veri girdikce formülü aşağı doğru çekin.
Data sayfasını 1048576 (sonu) olarak tanımlı.

Geri