• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bilgi Girişi / İlk Tarih / Bilgi Değişikliği / Güncel Tarih

Excel Vers. ve Dili
TR, Office 2010
Epey uğraştım, formül ve örnek kodlarla da düzenlemeler yaptım ancak bir türlü olmadı.

1. "A" sütununa veri girdiğimde "E" sütununa o günün tarihini atmasını istiyorum. Ancak dosyayı başka bir tarihte açtığımda tarih değişmemeli.
2. Daha sonraki bir tarihte "A" sütunundaki bilgiyi güncellediğimde ilk tarihin "E" silinmeden "F" sütununa o günün "güncelleme" tarihini atmasını istiyorum.

Şimdiden teşekkürler!

Ekli dosyalar

Merhaba.

Sayfanın kod bölümüne (alt taraftan sayfa adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçtiğinizde açılan ekranın sağ tarafına) yapıştırın.
(Saat bilgisiyle birlikte kaydetmek isterseniz Date kelimelerini Now olarak değiştiriniz)
.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then Exit Sub
    If Cells(Target.Row, "E") = "" Then
        Cells(Target.Row, "E") = [B][COLOR="Blue"]Date[/COLOR][/B]  : Exit Sub
        End If
    If Cells(Target.Row, "E") <> "" Then Cells(Target.Row, "F") = [B][COLOR="Blue"]Date[/COLOR][/B] 
End Sub

Kod üzerinde biraz değişiklik yapayım dedim; ancak her seferinde farklı hatalar verdi.

Aynı sayfada "A" sütununa veri girince "E", "F" haricinde
"B" sütununa veri girince "G", "H"
"C" sütununa veri girince "I","J"

kod nasıl olur?

Tekrar merhaba.

Kod'u aşağıdaki ile değiştirin.
NOT: E:J sütun aralığının biçimin İSTEĞE UYARLANMIŞ kısmından gg.aa.yyyy ss:dd:nn olarak ayarlayın.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A:C]) Is Nothing Then Exit Sub
    If Cells(Target.Row, Target.Column * 2 + 3) = "" Then
        Cells(Target.Row, Target.Column * 2 + 3) = [B][COLOR="Blue"]Now[/COLOR][/B]: Exit Sub
        End If
    If Cells(Target.Row, Target.Column * 2 + 3) <> "" Then Cells(Target.Row, Target.Column * 2 + 4) = [B][COLOR="blue"]Now[/COLOR][/B]
End Sub[/FONT]

Çok özür dilerim tarihleri araya almak kullanım açısından daha mantıklı oldu.

Dolayısıyla veri girişi ekli dosyada olduğu gibi "H", "K" ve "N" oldu.

Tarihler de ardışık sütunları

Çok zahmet verdim kusura bakmayın

Ekli dosyalar

Çok özür dilerim (bilgi ve emeğe saygı duyarım); girilen veriler silindikten sonra tarihler kalıyor.
Tarih bölümlerini kod ile sütun gizleme yapıp yine kod ile açıklama göster olarak planlıyordum.
Dolayısıyla iki tarih arasını süzdüğümde hata verecek.
Sayın Ömer bey elinize, emeğinize sağlık; ancak bu hali ile tam olarak işime yaramayacak.
İyi günler!

Geri