• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bilgi getirme hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan konas06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2016 Türkçe
Merhaba,
Herkesin cumhuriyet bayramı kutlu olsun.
Bilgi getirme ile ilgili, bir sorum var,
bazı formül denemelerim oldu, düşeyara ve indis gibi ancak beceremedim.
Dosya da benden kaynaklanan anlatım bozukluğundan dolayı bir düzenleme yaptım.
İlgilenen herkese çok teşekkür ederim.
Selamlar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
. . .

1, 3 ve 4. madde için dosyanız ektedir.

2.madde için geliş-gidiş mi listeleyecek örnek vererek gösteriniz.

Formüller Dizi formüldür.

. . .

Ekli dosyalar

. . .

1, 3 ve 4. madde için dosyanız ektedir.

2.madde için geliş-gidiş mi listeleyecek örnek vererek gösteriniz.

Formüller Dizi formüldür.

. . .

Hüseyin bey çok teşekkür ederim, ancak benden kaynaklanan anlatım bozukluğu nedeniyle verdiğiniz formülü dosyaya uyarlayamadım.

Eğer mantıksız ise bu konuda da yorum almak isterim, buna da açığım yani.
Başka çözüm yolları arayabilirim.

Bu konu bayağı zamanımı aldı,
iç içe eğer formülü ile denemelerim oldu, geldiğim aşama dosya da bulunmaktadır.
Ama formülü tüm hücrelere uyguladığımda doğru sonuç vermiyor.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Hüseyin Bey formülün DİZİ formülü olduğunu belirtmiş. Sizin formülünüz ise DİZİ olarak girilmemiş. Dizi formülünün çalışabilmesi için hücreye formülü yazdıktan sonra CTRL+SHIFT+ENTER ile hücreden çıkılmalıdır. Sadece Enter ile çıkarsanız dizi formülü olmaz.

Huseyin bey in verdigi formul ile bir sonuca ulasamadim malesef, bu son geldigim nokta ondan bagimsiz bir formul.

F15 hücresinde aşağıdaki formülü kullanıp G ve H sütunlarına ve aşağıya doğru kopyalayın:

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA($E15;$F$3:$H$9;SÜTUN()-5;0);"")

I15 hücresinde aşağıdaki formülü kulanıp aşağıya doğru kopyalayın:

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA($E15;$F$3:$I$9;4;0);"")

J15 hücresinde aşağıdaki formülü kullanıp K sütununa ve aşağı doğru kopyalayın:

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA($I15;$I$3:$K$9;SÜTUN()-8;0);"")

Fornmüllerin düzgün çalışması için Hem asıl tablonuzda hem de sonuç tablonuzda hücre biçileri ve veri girişleri aynı şekilde olmalıdır. Örneğin verdiğiniz dosyanızda asıl tablonuzdaki bazı sefer numaralı metin olarak girildiği ama sonuç tablosu sayı olarak girildiği için formüller düzgün çalışmamaktadır.

Çok teşekkürler,
Evet bu numaraları başka yerden çektiğimden, bunlar metin girişi şeklinde.
Metin olarak girildiğinde ; önce metne çevir komutunu mu uygulamalıyım.
Ayrıca, formülde kullandığınız "SÜTUN()-5" ve "SÜTUN()-8" bunu nasıl anlamalıyım.
Tekrar teşekkürler.

Yan sütunlara kopyaladığınızda formül doğru sonucu bulabilsin diye sütun() değişkenini kullandım. Onu kullanmasaydım formülü yan sütuna kopyaladığınızda aynı sonucu bulurdu. Bunun yerine ilk sütun için 1, ikinci için 2, üçüncü için 3 kullanılabilir.

Sayın Yusuf44 çok teşekkürler,
Son cümleniz yöntemi biliyorum. (1,2 ve 3. sütunlar için) ancak sizin kullandığınız sütun() -5 ve sütun ()-8 ne anlama geliyor bunu anlayamadım.
Çünkü aynı formülü hiç değişiklik yapmadan yanyana sütunlara kopya yaptığınızda sonraki sütunu veriyor bunu anlayamadım.
Kendi dosyama uyarlamak istediğimde nasıl yapacağım.

Hocam teşekkür ederim,
forumu biraz araştırdım, arama ya sütun() yaptım bu konu hakkında bilgi edindim.
Teşekkürler.

Belki başkaları da merak ediyordur diye açıklamaya çalışayım:

E sütununda sütun() formülü 5 sonucunu verir. Sütun() - 4 ise 5-4=1 sonucunu verir. Formülü Fakültesi sütununa kopyalarsak bu sefer işlem 6-4=2 sonucunu verir. Formül kopyaladığımızda artan ya sa eksilen değişkenlere ihtiyaç duyduğumuzda satır() ya da sütun() formüllerini kullanabiliriz.

Geri