• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bilgi aktarma

Excel Vers. ve Dili
office 2007
arkadaşlar eylül sayfasındaki bilgileri (J7 den AO 67 ye kadar) sayfa1 deki formata uygun şekilde aktar düğmesine tıkladığımda yeni bir sayfaya yada bilgisayarım C ye aktarmasını istiyorum.yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Ekli dosyalar

Yedek almak istiyorsunuz sanırım.

Şu kodu denermisiniz.
C : ye Tarih ve saat ismi ile yedek alıyor.

Bir Modüle yapıştırın sayfaya koyacağınız bir düğmeye bu makroyu atayın deneyin bakalım..

Kod:
Sub Aktar()
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    If MsgBox("Yedek alınacak onaylıyor musunuz ?", vbCritical + vbYesNo, "Mustafa MUTLU") = vbYes Then
    Dim Yedek As String
    Trh = Replace(Now, ":", "_")
    Kyt = "C:\"
    ThisWorkbook.Save
    ds.CopyFile ThisWorkbook.FullName, Kyt & Trh & ".xls"
    MsgBox "Yedek alma işlemi tamamlanmıştır.", vbInformation, "Mustafa MUTLU"
    Else
    MsgBox "Yedek alma işlemi iptal edilmiştir.", vbInformation, "Mustafa MUTLU"
    End If
End Sub

mustafa mutlu hocam ilginiz için teşekkür ederim ama ben yedek alırken eylül ayındaki bilgileri sayfa 1 deki formata uygun olarak almasını yani eylül ayındaki günlerde yazılı olan rakamların ve T.C numaralarının aktarılmasını (J7 den AO 67 ye kadar) istiyorum

Ekli dosyalar

Kodlar aşağıda
Kod:
   Sheets("eylül").Select
    Sheets("eylül").Copy After:=Sheets(Sheets.Count)
    Cells.Select
    Selection.Copy
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=False
    Sheets(Sheets.Count).Select
    Application.CutCopyMode = False
    Sheets(Sheets.Count).Move
    ChDir "D:\"
    ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="D:\eylül.xls", FileFormat:= _
        xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False
    ActiveWindow.Close

ömerceri hocam kodu kopyaladım yapıştırdım ama çalıştıramadım.butonu aktif hale getiremedim nasıl yapılacağı hakkında yardımcı olabilirmisiniz

bi şeyler yapmaya çalıştım ama olmadı gibi aynı sayfayı kopyalıyor ben sayfa 1 deki formata uygun olarak almasını yani eylül ayındaki günlerde yazılı olan rakamların ve T.C numaralarının aktarılmasını (J7 den AO 67 ye kadar) istiyorum

uygun bir kod bulup çalıştırdım doğru yeri kopyalıyor ama sayfa1 e yapıştırırken A2 den başlayarak boş olan satırları gizleyerek sadece rakamları yapıştırabilir mi acaba

Private Sub CommandButton1_Click()
Dim kopyala() As Variant
For a = 0 To 4
kopyala = Array("g7:an67")
Sheets("eylül").Range(kopyala(a)).Copy
Sheets("Sayfa1").Range(kopyala(a)).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Next
Application.CutCopyMode = False
End Sub

Ekli dosyalar

bu kodda nereye yapıştırılacağını gösteren yer neresidir bunu söyleyebilecek kimse yok mu

konu güncel yukarıdaki kod kopyalayıp sayfa 1 e yapıştırıyor ama a2 den başlamıyor.a2 den nasıl başlatabilirim şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Kod:
Sub Ambar_Yeri_Kontrol()
'
' Ambar_Yeri_Kontrol Makro
'
dds = InputBox("Lütfen Ambar Başlangıç Numarasını Giriniz" & Chr(10) & "ör: 1010/100", , 5000, 4000)
ddf = InputBox("Lütfen Ambar Bitiş Numarasını Giriniz" & Chr(10) & "Başlangıç Numarası : " & dds, 5000, 4000)
'
    With ActiveSheet.ListObjects.Add(SourceType:=0, Source:= _
        "ODBC;DSN=Autoline ODBC;UID=fisse-15;;SERVER=172.16.9.17,790;DBNAME=birollar;LUID=fisse-15;" _
        , Destination:=Range("$A$1")).QueryTable
        .CommandText = Array( _
        "SELECT SM_10_StockFile.PartNumber, SM_10_StockFile.Description002, SM_10_StockFile.BinLocation001, SM_10_StockFile.TotalStockQuantity, SM_10_StockFile.DateLastPurchased" & Chr(13) & "" & Chr(10) & "FROM SM_10_StockFile SM_10_Sto" _
        , _
        "ckFile" & Chr(13) & "" & Chr(10) & "WHERE (SM_10_StockFile.TotalStockQuantity>=1) AND (SM_10_StockFile.BinLocation001>='" & dds & "') AND (SM_10_StockFile.BinLocation001<='" & ddf & "')" & Chr(13) & "" & Chr(10) & "ORDER BY SM_10_StockFile.BinLocation001" _
        )
        .RowNumbers = False
        .FillAdjacentFormulas = False
        .PreserveFormatting = True
        .RefreshOnFileOpen = False
        .BackgroundQuery = True
        .RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
        .SavePassword = False
        .SaveData = True
        .AdjustColumnWidth = True
        .RefreshPeriod = 0
        .PreserveColumnInfo = True
        .ListObject.DisplayName = "Tablo_Ambar_yeri_sorgu_1"
        .Refresh BackgroundQuery:=False
        'başlıklar
    Range("A1").RowHeight = 16
    Range("A1") = "Parça Numarası"
    Range("B1") = "Parça Adı"
    Range("C1") = "A.Yeri"
    Range("D1") = "Adet"
    Range("E1") = "Son Giriş Tarihi"
        End With

Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    If MsgBox("Yedek alınacak onaylıyor musunuz ?", vbCritical + vbYesNo, "Mustafa MUTLU") = vbYes Then
    Dim Yedek As String
    Trh = Replace(Now, ":", "_")
    Kyt = "C:\Users\odbc.BIROLLAR\Desktop\starorder"
    ThisWorkbook.Save
    ds.CopyFile ThisWorkbook.FullName, Kyt & Trh & ".xlsx"
    MsgBox "Yedek alma işlemi tamamlanmıştır.", vbInformation, "Mustafa MUTLU"
    Else
    MsgBox "Yedek alma işlemi iptal edilmiştir.", vbInformation, "Mustafa MUTLU"
    End If
End Sub

Dosya yoluna "starorder17.07.2013 21_39_36.xlsx" olarak dosyayı kaydediyor. Fakat dosya açılmıyor uzantısı farklı diyor. Yanlış olan nedir ?

Son düzenleme:
Geri