• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bileştirme fonksiyonu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bursacem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın Üstadlar;

hazır bir programdan excel'e veri kopyalıyorum. 3 adte verinin olduğu sütündaki hücreleri birleştirdiğimde;

29240(1.hücre) 000111 1558 gibi bir sonuç çıkıyor.

birleşik hale geliyor fakat aralar çok açık incelediğimde;

formül çubuğunda imleç "Örneğin 29240 hücresinde 6-7 birim daha içeride" bütün hücrelerde durum bu şekilde. İmleci değerin sonuna getirdiğimde birleştirme bitişik oluyor.

Bunu nasıl ayarlayabilirim?

Ekli dosyalar

Kod:
=kırp(birleştir(d4;e4;f4))

Sorunuzun ikinci kısmında tarihi formül ile istediğiniz formatta yazdırmak için aşağıdaki formül size yardımcı olabilir.
Örnek dosyanıza göre D9 hücresine ardışık olarak girilen formül, F9 hücresine aşağıdaki formül girilerek biçimlendirilmiştir.
Kod:
=EĞER(VE(UZUNLUK(D9)=7;SOLDAN(D9;1)>3);"0"&SOLDAN(D9;1)&"/"&PARÇAAL(D9;2;2)&"/"&PARÇAAL(D9;4;4);EĞER(VE(UZUNLUK(D9)=7;SOLDAN(D9;1)<=3;SOLDAN(D9;2)>31;PARÇAAL(D9;2;2)<=12);"0"&SOLDAN(D9;1)&"/"&PARÇAAL(D9;2;2)&"/"&PARÇAAL(D9;4;4);EĞER(VE(UZUNLUK(D9)=7;SOLDAN(D9;1)<3;SOLDAN(D9;2)<=31;PARÇAAL(D9;2;2)>12);SOLDAN(D9;2)&"/0"&PARÇAAL(D9;2;2)&"/"&PARÇAAL(D9;4;4);EĞER(UZUNLUK(D9)=6;"0"&SOLDAN(D9;1)&"/0"&PARÇAAL(D9;2;1)&"/"&PARÇAAL(D9;3;4);EĞER(UZUNLUK(D9)=8;SOLDAN(D9;2)&"/"&PARÇAAL(D9;3;2)&"/"&PARÇAAL(D9;5;4);"TARİH FORMATI BULUNAMADI")))))

NOT: Farklı formatlarda tarihler girerek test ediniz. (Ben test etmedim.) Yıl kısmını mutlaka 4 haneli olarak yazınız.

Son düzenleme:
Rica ederim.

birleştir formulünde boş bırakma

merhaba
ben birleştir formülünde hücre eğer boşsa 0 yazmasın boş bıraksın istiyorum nasıl yapabilirim
yardımcı olursanız sevinirim
A B C D E F
L 2 Y 4 =bunu birleştir dediğimde L2 0 Y4

bense L2 Y4 olarak birleştirsin sıfır olan hücreyi boş bıraksın istiyorum

nasıl yapabilirim?

teşekkürler

Birleştir komutu boş hücreyi boş bırakır.Örnek dosyanızı paylaşabilirmisiniz?

dosyayı koyamadım :( nasıl koyabilirim söylerseniz hemen ekleyeyim

Olmuş,ançak hücre boş değil 0 var o nedenle alıyor.En kolay çözüm önçeki formüllerde 0 yazdırmayıp boş bırakmak diye düşünüyorum.

peki bunun başka formüllerle yolu varmıdır.bu haneye ihtiyacım var ve başka formülde aklıma gelmedi

yerine koy formülü ile yaptım sanırım :)
ilginize çook teşekkürler

Geri