• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Biçimlendirmesi İle Veri Alma Kopyalama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan askm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Kolay gelsin. Cells(1, 6).Value = Cells(satir, 3).Value ile veri içeriğini F1 hücresine alıyorum. Yalnız. F1:F30 hücreleri birleşik. Aldığı satırdaki hücrenin içeriği uzun olduğu için içerik tam gözüksün diye hücre birleştiriyorum. İstediğim. Cells(satir, 3) hücresinin biçimlendirmesi nasılsa o şekilde F1:F30 hücresine alsın.

Aşağıdaki kodlar ile çözümü buldum. Alternatif öneri olursa faydalanmak isterim. Teşekkürler.
Kod:
Dim Sonuç As Range, Hücre As Range
    Set Sonuç = Cells(1, 6)
    Set Hücre = Cells(satir, 3)
       With Sonuç.Font
            .Bold = Hücre.Font.Bold
            .Name = Hücre.Font.Name
            .FontStyle = Hücre.Font.FontStyle
            .Size = Hücre.Font.Size
            .Strikethrough = Hücre.Font.Strikethrough
            .Superscript = Hücre.Font.Superscript
            .Subscript = Hücre.Font.Subscript
            .OutlineFont = Hücre.Font.OutlineFont
            .Shadow = Hücre.Font.Shadow
            .Underline = Hücre.Font.Underline
            .ColorIndex = Hücre.Font.ColorIndex
        End With

"Hücreleri biçimlendir/Hizalama/Metni kaydır" seçeneğinden işareti kaldırırsanız birleştirmeden de tüm metin görünebilir.

Ben böyle bir çözüm düşündüm ancak. Biraz işlemi uzatmış olacak ister istemez. Birleşmiş hücreye hem veri hem biçimlendirme kopyalamaya çalıştığımda ben de sıkıntı yaşamıştım ve dolaylı yollardan çözmüştüm. Uzman arkadaşların daha kestirme yöntemlerini ben de görmek isterdim. :)

Kod:
Cells(satir, 3).Copy
Cells(1, 6).PasteSpecial Paste:=xlPasteFormats

Merhaba.

Cells(satir,3) hücresinin birleştirilmiş hücre olma olasılığı yoksa aşağıdaki gibi dener misiniz?
(İşlem şöyle; F1:F30 birleştirme iptal / Cells(satir,3) hücresini F1'e kopyala / F1:F30'u tekrar birleştir.)
.
Kod:
[F1:F30].UnMerge: Cells(satir, 3).Copy [F1]: [F1:F30].Merge

Aynı sayfanın 1,2 ve 3. sütunları dolu. Aradığım veri F1:F30 aralığında gösteriyorum. Dediğiniz gibi yaparsam zaten veri 3. sütunda olduğu için o sütunu genişletmem yeterli olur. Bir de satır yüksekliği 409 dan büyük olmuyor. F sütununa gelen veri daha uzun oluyor. O yüzden birleştirme yaptım.

Ömer Bey çok teşekkür ederim. Benim yaptığımda sadece font renklerini alıyordu. Arka plan rengini almıyordu. Bununla aldı. Bazen basit düşünmek daha kolay oluyor. Ben işin zoruna kaçmışım.
:)

askm nin affına sığınarak bir şey sormak istiyorum.

Kırmızı işaretlediğim bölgenin koda kattığı anlam nedir?

Aynı sayfanın 1,2 ve 3. sütunları dolu. Aradığım veri F1:F30 aralığında gösteriyorum. Dediğiniz gibi yaparsam zaten veri 3. sütunda olduğu için o sütunu genişletmem yeterli olur. Bir de satır yüksekliği 409 dan büyük olmuyor. F sütununa gelen veri daha uzun oluyor. O yüzden birleştirme yaptım.

Özür dilerim. Birleştirmenin aşağı doğru olduğunu anlayamadım başta.

askm nin affına sığınarak bir şey sormak istiyorum.
Kırmızı işaretlediğim bölgenin koda kattığı anlam nedir?
Merhaba.

Cells(satir, 3) 'ün yapıştırılacağı adresi gösteriyor.
.

Geri