• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bicimlendirme Kilitleme

Excel Vers. ve Dili
excel2007 türkçe
Efendim oncelikle klavyem Turkce olmadigindan dolayi Turkce karakter eksikligi icin ozur dilerim. Calistigim yerde herkesin raporlarini kaydettigi tek bir excel dosyamiz var. Fakat kimi saga dayali, kimi sola dayali,kimi renkli vs. kaydediyor. Acaba bunu tek bir bicimlendirme ile kaydetsek ve kim ne sekilde veri girerse girsin otomatik olarak ayarladigimiz bicime donusturmek mumkun mudur? Sayfa korumadan denedima ama hucreye veri girisini de kilitliyor. Forumda aradima ama bulamadim, yardiminiza ihtiyacim var. Herkese iyi gunler

yanıt

Kodu ThisWorkbook'a kopyalayınız
Kod:
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
    Cells.Select
    With Selection
        .HorizontalAlignment = xlCenter
        .VerticalAlignment = xlBottom
        .WrapText = False
        .Orientation = 0
        .AddIndent = False
        .IndentLevel = 0
        .ShrinkToFit = False
        .ReadingOrder = xlContext
        .MergeCells = False
    End With
    Selection.Font.Bold = True
    Selection.Font.Bold = False
    Selection.Font.ColorIndex = 0
    Selection.Interior.ColorIndex = xlNone
    [a1].Select
End Sub

cok tesekkur ederim ilginize, kodlarinizi uygulayacagim, bana cok iyi fikir verdiniz cok tesekkurler.

Efendim kodu çalışma sayfasına yapıştırdım ama, kopyalama yapılan yerdeki özellikler aynen kopyalanıyor. Örnek olarak sağa dayalı bir hücreyi kopyalayıp yapıştırdım,yine aynı sağa dayalı şekilde kaldı, ortalamadı. Acaba ben mi yanlış yapıyorum?

Efendim ilginize çok teşekkür edrim size minnettarım lakin, this workbook a kopyaladığımda da aynı sonucu aldım. Başka bir workbooktan kopyala yapıştır yaptığımda biçimlendirmeyi de yapıştırıyor. :( Sizleri yorduğum için çok özür diliyorum ama herkes tek bir dosyaya kendi bilgisayarlarından kopyala yapıştır yapıyor daha sonra hem görüntü hem de bilgi kirliliği oluyor. Bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. İyi geceler diliyor yardımlarınızı bekliyorum.

Çok çok teşekkür ederim. Bilgisizliğimi mağzur görün. Kaydedince düzeliyormuş meğer. Özür diler ve gayet güzel çalıştığını belirtmek isterim :)

Geri