• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Biçimlendirme ile renklendirilen hücreleri sayma

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
merhaba arkadaşlar

aşağıdaki linkte göreceğiniz sayın yurttaş'ın çalışmasını kendime uyarlamaya çalıştım.

http://www.excel.web.tr/f122/hucrede-ko-ullu-bicimlendirme-var-my-t81791.html

ancak uyarlayamadım. sebepse sayın yurttaş sadece bir biçimlendirme kullanmış, benimse 3 biçimlendirme kullanmam gerekli. kullanmam gereken renkler sarı (renk no 6), kırmızı (renk no 3), ve mavi (renk no 8). biçimlendirmelerdeki renkler her değiştiğinde tablonun kendini güncellemesi lazım. nasıl yapabilirim, yardımlarınızı bekliyorum. ilgilenecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.

internette araştırma yaparken ekteki dosyayı buldum, ama kendime uyarlayamadım. her nedense formül çalışmıyor. yardımcı olabilecek var mı acaba? Benim örnek dosyam ve bulduğum dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Office 2010 da istedikleriniz koşlllu biçimlendirme menüsünden rahatlıkla yapılabilir. Koşullu biçimlendirme menüsü kolay kullanılabilir ve açıklayıcı olmuş. Office 2003 de bu istedikleirnizi nasıl yaparsınız bilemiyorum.

Merhaba,

Ben olsam koşullu biçimlendirme uygulanmış hücredeki koşullara göre saydırma işlemi yapardım.

Sizcede daha kolay olmaz mı?

U5 hücresine;
Kod:
=EĞERSAY($L$5:$L$12;">125")

U6 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(($E$5:$E$12)*($H$5:$H$12)>14))

U7 hücresine;
Kod:
=EĞERSAY($H$5:$H$12;">3")

Merhaba Korhan hocam,

Benzer bir formül çalışmasını bende yapmıştım. Ama müşterimiz renkli olarak görmek istediğinden acaba yapılabilir mi diye sordum. Renklendirme yine görünecek, ama renklerin yerine formülle saydırmak daha pratik olacak. Teşekkür ederim ilginiz için.

Geri