• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Benzersizleri sayma

muhsar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 tütkçe
ekte açık şekilde yazdım arkadaşlar,yardımcı olursanız çok sevinirim.tüm kolondaki benzersizleri forumda bulduğum formülü uyarlayarak buldum fakat diğer sütunda ki koşula göre saydıramadım

Ekli dosyalar

Denermisiniz
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((J2:J8000="EVDE SAĞLIK BİRİMİ")/EĞERSAY(J2:J8000;J2:J8000&""))

=TOPLA.ÇARPIM((J2:J8000="EVDE SAĞLIK BİRİMİ")/EĞERSAY(J2:J8000;J2:J8000&""))
kusura bakmayın analatamadım ben sanırım;formülü uygulayınca sonuç 1 çıktı,çünkü j sütunundaki benzersizleri saydı benim yapamadığım a sütununda benzerer saydırdık 34 tane çıktı bunların kaç tanesi evde sağlık birimi kaçtanesi evde bakım ekip 1 ,kaçtanesi evde bakım ekip 4 gibi

Deneyiniz.

DİZİ formüldür.

Kod:
=BAĞ_DEĞ_SAY(1/SIKLIK(EĞER(($J$1:$J$1000="EVDE BAKIM EKİP 4")*($A$1:$A$1000<>"");KAÇINCI($A$1:$A$1000;$A$1:$A$1000;0));SATIR($A$1:$A$1000)))

sn korhan ayhan hocam ;formülü uyguladığımda ekrandaki ekteki şekilde hata veriyor.(kontrol+şift basılı iken enter yapmaya çalışıyorum)

Ekli dosyalar

• hata mesajı.PNG
    hata mesajı.PNG
    10.5 KB · Görüntüleme: 8
çıtır hocam;ben bunu formül ile yapmam gerekiyor.a sütunundaki tc ler benzersiz kaldıktan sonra kalanların kaçı ekip 1 kaçı ekip 2 şeklinde tabloma istatistik almam gerekiyor.
Sayın muhsar;
Dosyayı tam olarak incelemediniz sanırım.Sayfa1 de formülle yapılmış sonuçlar var.

=EĞER(J2:J1000="evde sağlık birimi";TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$8000<>"")*(1/EĞERSAY($A$2:$A$8000;$A$2:$A$8000&"")));EĞERSAY(J2:J1000;"*ekip 4*"))

bu şekilde istediğim sonuca ulaştım çok teşekkür ederim ilginiz için

Kusura bakmayın. Formülü foruma eklerken elle yazmıştım. Bir parantezi eksik bırakmışım.

Mesajımı düzenledim. Tekrar deneyebilirsiniz

Kusura bakmayın. Formülü foruma eklerken elle yazmıştım. Bir parantezi eksik bırakmışım.

Mesajımı düzenledim. Tekrar deneyebilirsiniz.
hocam çok teşekkür ederim,istediğim sonucu veriyor,tablodae sütununda cinsiyetler var e ve k şeklinde; ben bu formulde ekip4 leri saydırırken e sütunundaki e olanları ayrı k olanları ayrı olsun diye eğer(ve diyerek güncellemeye çalışıyorum sonuç sıfır çıkıyor.rica etsem kontrol edebilirmisiniz

=BAĞ_DEĞ_SAY(1/SIKLIK(EĞER(VE($J$1:$J$1000="EVDE BAKIM EKİP 4";E2:E2000="K")*($A$1:$A$1000<>"");KAÇINCI($A$1:$A$1000;$A$1:$A$1000;0));SATIR($A$1:$A$1000)))

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri