• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

benzersiz sıralama excel 2013

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
excel 2013 kullanıyorum
bir sütunu seçip özel filtre ayarlarından başka bir sütundan başlamak itibariyle benzersiz sıralama işlemi yapıyor ve sonuçlara ulaşıyorum.
ama bu bir seferliğine yapılmakta yanlış bilmiyosam.
ben bensersiz sıralama yapacağım aralığa veriler eklendikçe benzersiz sıralama listesine otomatik atılmasıyla ilgili excelin menülerinden yapılabilecek bir çözüm varmıdır.

Not: daha önce sayın hocalarımdan benzersiz sıralam formülleriyle bunları yapabiliyordum ama dizi formülleriydi acaba excel bu kısımda dediğim soruya cevaben bir çözümü varmıdır.

yaptığınızı makro kaydı ile kaydedin ve sayfanın kod kısmına
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

End sub

Aralığına ekleyin bu şekilde siz hangi işlemi yaparsanız kod sürekli sıralamayı yeniden oluşturacaktır.

teşekkür ederim sayın acar6783
excel daha önce birçok formülle bulunanları son sürümlerinde menülere ekleyerek çözmeye devam ediyo ve kullanıcıyı kolaylaştırıyo ben bu anlamda bu sorum için normal menülerden çözüm varmı

Özet tablo ile benzersiz verilerinizi hızlıca düzenleyebilirsiniz. Güncel benzersiz listesine ulaşmak için "Sağ Klik YENİLE" komutunu uygulamanız yeterli olacaktır.

anladım korhan hocam teşekkürler
menüde böyle bir uygulama eklenmedi ama diğer yöntemleri söylediniz teşekkür ederim

Özet tablo ile benzersiz verilerinizi hızlıca düzenleyebilirsiniz. Güncel benzersiz listesine ulaşmak için "Sağ Klik YENİLE" komutunu uygulamanız yeterli olacaktır.

Özet tablo ile benzersizlerin sayısını nasıl alacağım konusunda yardımcı olur musunuz?

Özet tablo ile benzersizlerin sayısını nasıl alacağım konusunda yardımcı olur musunuz?

Belli bir aralıkta sadece 1er adet olan hücrelerin sayısını mı alacaksınız?

Eğer öyle ise ve bu A sütunu için geçerli ise;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A$2:A$65536<>"")/EĞERSAY(A$2:A$65536;A$2:A$65536&""))

İşinizi görür..

Geri