• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Benzersiz kayitlari saydirmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan unur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

unur

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2000 Türkçe
Ev:Excel xp Türkçe
Gunaydin arkadaslar.
is yerinde internet baglantim yok.Cepten yazdigim icin dosya ekleyiyorum.
Yapmak istedigim.orn:A sutununda istanbul yazan kayitlari saydirmak istiyorum ama 2.sart olarak B sutunundaki benzersiz kayitlara bakarak sayacak. Tesekkurler.

Hocam verdiğiniz linkteki örneği inceledim ama beceremedim oradaki örnekte sayı olduğu için yapamadım galiba. Benim A sütununda isim ve soyisimler var ve aynı isim soyisimde birkaçtane olan var ve B sütununda iller var. B sütunundaki İstanbul'ları sayacam ancak A sütununda mükkere olanları tek sayacak şekilde.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden Teşekkürler Örnek dosyada ekledim.

Ekli dosyalar

Sanırım formülü denememişsiniz. Sayıyla alakalı bir durumu yok. Aralıkları değiştirmeniz yeterliydi.

Kod:
=BAĞ_DEĞ_SAY(1/SIKLIK(EĞER($B$2:$B$30=D2;EĞER($A$2:$A$30<>""
 ;KAÇINCI($A$2:$A$30;$A$2:$A$30;0)));SATIR($A$2:$A$30)-SATIR($A$2)+1))

Dizi formülüdür.

.

Arkadaşlar yukarıdaki dizi formülü aşağıdaki formüle nasıl ekleyebilirim.Özellikle dizi formüller konusunda bilgim olmadığı için hiçbirşey yapamıyorum.

EĞER(EĞERSAY(C2:C9;A13)>0;Buraya yukarıdaki dizi formülü nasıl ekleyebilirim;"")

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden Teşekkürler.

Günaydın Arkadaşlar; Yukarıdaki sorum ile ilgili yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden Teşekkürler.

Yukarıdaki sorum ile ilgili yardımcı olacak arkadaş yok mu?

Arkadaşlar dizi formülle normal formül aynı satırda yazılabilir mi? yukarıda sorduğum sorudaki gibi, yukarıdaki sorum içinde yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

Merhaba,

Formülünüzde "Buraya yukarıdaki dizi formülü nasıl ekleyebilirim" ifadesinin yerine dizi formülü uygulayın ve hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk edin.

Cevaba hayran kaldığım için yazıyorum :):):)
saygılar

merhaba,

formülünüzde "buraya yukarıdaki dizi formülü nasıl ekleyebilirim" ifadesinin yerine dizi formülü uygulayın ve hücreyi ctrl+shıft+enter tuşlarına basarak terk edin.

Geri