• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

benzer hücreleri teke düşürme

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
arkadaşlar merhaba;

aşağıdaki gibi bir tablom var bunları hasan hüseyin ve ali veli olarak olarak tek hücrelerde nasıl birleştirebilirim. metni sütunlara dönüştür işime yaramadı bölmek için uygun değil sabit genişlikle de olmuyor bazıları kısa uzun vs. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

HASAN HÜSEYİN1&456 10 tl
HASAN HÜSEYİN BEY 20 tl
ali veli yozgat
ali veli kahramanmaraş
ali veli34

http://s8.dosya.tc/server/z0fdoa/EXCELWEB.xlsx.html

Merhaba,

Dosyanızı açamıyorum, işyerinden yasaklı site grubunda.
Bu tür işmeler için Özet Tablo (Pivot Table) kullanabilirsiniz.

merhabalar;

ekteki tablodaki ölçüleri saydırıp aynılarını kaç adet olduğunu alabilir miyiz?
otomatik olarak her satırı ayrı ayrı yazdırabilir miyiz ?
datalar her ölçü alındığında değişiyor
bizim istediğimiz aynı ölçüleri tek tek işaretleyip saymaktansa otomatik olarak sayılması ve karşısına adedin yazılması
ve olabiliyorsa "0" adet görünen ölçüleri saymasını istemiyoruz

http://www.artio.com.tr/saydirma.xlsx

Yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Son düzenleme:
Merhaba,

Dosyanızı açamıyorum, işyerinden yasaklı site grubunda.
Bu tür işmeler için Özet Tablo (Pivot Table) kullanabilirsiniz.
Merhaba Necdet bey ilginiz için teşekkür ederim. Dosyayı ekledim Pivot Table kullanamıyorum çünkü isimler aynı değil. Aynı yapmak istiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Tüm olasılıkları değerlenirmek gerek fakat örnek olması açısından dosyayı inceleyiniz.
Formülün hata verdiği yerleri düzeltmek gerek örneğin bir hücrede sırf ad ve soyad var, onun sonuna bir boşluk ekledim, bir başka hücrede sadece - vardı onu boşluk ve - ile birleştirdim.
Yani yapmak istediğim şey ad ve soyaddan sonra mutlaka bir boşluk olması gerekir.

Başka olasılıkları dikkate almadım, zaten alamam da tümü yok çünkü.
Bir de mutlaka başlık olmalı.

Başlıkları ekledikten sonra, c sütununa aşağıdaki fonksiyonu yazdım, amaç ikinci boşluk kadar soldan değer almak.

Kod:
=KIRP(SOLDAN(A2;MBUL(" ";A2;MBUL(" ";A2)+1)))

Ekteki dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Tüm olasılıkları değerlenirmek gerek fakat örnek olması açısından dosyayı inceleyiniz.
Formülün hata verdiği yerleri düzeltmek gerek örneğin bir hücrede sırf ad ve soyad var, onun sonuna bir boşluk ekledim, bir başka hücrede sadece - vardı onu boşluk ve - ile birleştirdim.
Yani yapmak istediğim şey ad ve soyaddan sonra mutlaka bir boşluk olması gerekir.

Başka olasılıkları dikkate almadım, zaten alamam da tümü yok çünkü.
Bir de mutlaka başlık olmalı.

Başlıkları ekledikten sonra, c sütununa aşağıdaki fonksiyonu yazdım, amaç ikinci boşluk kadar soldan değer almak.

Kod:

Ekteki dosyayı inceleyiniz.
Teşekkür ederim bir sorum daha olacak ali veli gibi sadece isim olanlardan sonra bir boşluk bırakmak için ne önerirsiniz 700 tane bu koşula uyan değer var tek tek zor olacak kolayı var mıdır

Merhaba,

Formülünü aşağıdaki gibi dener misiniz?

=KIRP(SOLDAN(A2 & " ";MBUL(" ";A2 & " ";MBUL(" ";A2)+1)))

Merhaba,

Formülünü aşağıdaki gibi dener misiniz?

=KIRP(SOLDAN(A2 & " ";MBUL(" ";A2 & " ";MBUL(" ";A2)+1)))
Necdet bey 2. Boşluk değil de 3. Boşluktan itibaren alma desek nasıl olur +2 gibi mi yapacağız

Geri