Benzer Harflerle Eşleştirme

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba şu anda elimde 15 bin ne yakın data var . Ve ben bunları 30 a yakın kelime ile eşleştirmek istiyorum. Ama bu 15 bin data tamamen yazım yalnışları ile dolu mesela , "Otel" yazılacağına bazı datalarda "0tel" yada "Otl" yazılmış yada "Uçaklar" yazılacağın "Uaçklar" yazılmış. Benim burda yapmak istediğim bir arama algoritması yada o tarz bir macro ile içinden bir kaç harf ve yeri tutuyorsa bunları münkün olduğunca eşleştirilmesinin sağlanması . Bildiğim kadarı ile excel lin kendi arama fonksiyonların buna yakın herhangi bir fonksiyon yok ama böyle bir fonksiyon varsa oda işimi görür . Yardımcı olabilecek yada yol gösterebilecek arkadaşların cevapları için şimdiden teşekkür ederim .

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2028
Dosyanızı gönderin bakalım.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Dosya aşağıdadır . Amaç data 1 in data 2 ile eşleştirilebilir hale getirilmesi , kelime içlerinde yazım yanlışlarının giderilmesi gerekmekte ,yada fazlalıkların atılması lazım. Bunu yapabilen bir kod ve fonksiyon, hızlı bir yol var mıdır. eğer() ve bul fonksiyonları ile ben bir yol izlemiştim daha once ama yazım hataları cok can sıkıyor .

Ekli dosyayı görüntüle eşleştirme.xlsx

Word'de bir çalışma yaptım. Word'ün kendi yazım yanlışı bulma fonksiyonlarını kullanıyor. Çalışmayı internette ki örneklere bakarak hazırladım. Belki işinize yarayabilir. Word dosyasını açıp Düğmeye tıklayarak çalıştırın, işlem bitince Word kapanıyor Excel açılıyor. Kodlar ThisDocument Modül sayfasında.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Omerceri teşekkür ederim vermiş olduğunuz cevap için, kendime code unuzu uyarlayıp çözüm elde edebileceğimi düşünüyorum . Ama direk excel de kullanabileceğimiz benzer kelimeleri bulan bir code yada fonksiyon yok mu acaba bunu ögrenmek için sormaktayım ?

SpellingSuggestions, SpellingSuggestion, GetSpellingSuggestions methotları excelde yok yazım yanlışlarında önerilen kelimeler listesine ulaşılamıyor. Gerçi excel içiden word.application'a ulaşılıp yapılabilirdi. Onuda bir sorun çıktığı için ben beceremedim.