bellirli sayıda satır atlayarak formatı birebir kopyala yapıştır yapmak

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhaba

elimde bir excel sayfası var. ben bu excel sayfasında belirli şablonlar kullanacağım. örnek bir şablonu şablon1 sheetine yerleştirdim. satır sütun genişlikleri veri doğrulama adet ve fiyat kısmında özel hücre biçimlendirme gibi şeyler var.

Form sayfamda buton koyarak buna benzer şablonlar çağıracağım. Form sayfamda ilk sayfam sabit olup sonraki sayfalar hep diğer şablon sayfalarında olacak formatlardır.

normalde kopyala ve yapıştırla getirme durumunda satır yükseklikleri ve özel hücre biçimlendirmeleri birebir gelmiyor.

bunu makro ile yaparak hem bu şablonu birebir aynısını 2. sayfa 3. sayfa şeklinde getirmek istiyorum.

ama her sayfa arasında 6 satırlık boşluk olacak. yani 1. sayfadan sonra ben şablon getir dediğim zaman 6 satır atlayıp 7. satırdan itibaren birebir şablonu yapıştıracak yani bu örnek dosyada. 30. sayfadan itibaren o şablonu yapıştırmış oluyor. eğer ben bir daha butona tıklayıp yine benzer şablon çağırmak istersem 6 satır daha atlayıp o şablonu satır yüksekliği ve özel hücre biçimlendirmesiyle birlikte getirmiş olsun istiyorum. yani bu 2. şablon çağırdığımda 42. satırdan itibaren şablonu getirmiş olacak.

bilgi ve yardımlarınızı rica ederim

http://s7.dosya.tc/server11/bb1buk/ornek.rar.html

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Mevzuyu daha basit anlatayım. sheet1 şablon sayfam olsun. ve bu shette A1:F6 arası bir verim olsun.

Sheet2 ise form sayfam olsun. bu sheet2 de A1:F23 arası bir verim var zaten. ve ben butona bastığımda sheet1 de bulunan A1:f6 verisini Sheet2 de A30 hücresinden itibaren yapıştıracak. yani veriler A30:F36 ya yapışmış olacak. ben aynı butona tekrar basarsam bir 6 altı satır daha atlayıp A43 ten itibaren sheet1 deki verileri getirmiş olacak. ilk etapta bunu getirebilirsem şu an için kafi satır yüksekliği veya hücre formatı ayrıca değerlendirebiliriz.

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
şöyle bir kod yazdım ve bu kodla diğer sayfadan verileri 6 satır atlayarak kopyala yapıştır yaptım
bu gelen verilerin diğer sayfadaki satır genişlikleri ile birlikte aynı yükseklikte olmasını nasıl sağlayabilirim. rowheight = 140 diye değer verebilirim ama ilk iki satırın satır yüksekliği 29 diğer 4 satırın yüksekliği 140. bu konuda bilgilerinizi rica ederim

Kod:
Sub copypaste()
son = sheet3.range("a65536").end(3).row + 7
sheet4.range("a1:f5").copy
sheet3.range("a" & son).pastespecial
end sub