• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belli tarih aralıklarında veri saymak

Excel Vers. ve Dili
office 2010 türkçe
Merhaba,

Elimde tarih aralıklarına karşılık gelen isimler var.
Belirlediğim tarih aralığında hangi isimden kaç tane var onu bulmak istiyorum
Örneğin:

6 adet "1 ağustos tarihli" verim var. Ve bu verilere karşılık gelen farklı isimler var.
5 adet "2 ağustos tarihli" verim var. Ve bu verilere karşılık gelen farklı isimler var.
.
.
.
7 adet "15 ağustos tarihli" verim var. Ve bu verilere karşılık gelen farklı isimler var.

Bana 1-15 ağustos tarihleri arasında kaç tane ahmet kaç tane ali vb var.

Bunu hesaplamak istiyorum. Ekte verilerim var. Üstadlara hürmetle sual ederim.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Elimde tarih aralıklarına karşılık gelen isimler var.
Belirlediğim tarih aralığında hangi isimden kaç tane var onu bulmak istiyorum
Örneğin:

6 adet "1 ağustos tarihli" verim var. Ve bu verilere karşılık gelen farklı isimler var.
5 adet "2 ağustos tarihli" verim var. Ve bu verilere karşılık gelen farklı isimler var.
.
.
.
7 adet "15 ağustos tarihli" verim var. Ve bu verilere karşılık gelen farklı isimler var.

Bana 1-15 ağustos tarihleri arasında kaç tane ahmet kaç tane ali vb var.

Bunu hesaplamak istiyorum. Ekte verilerim var. Üstadlara hürmetle sual ederim.
Teşekkürler.
Selam,
Kodlar ile mi istiyorsunuz yoksa fonksiyonlar ile mi? Ayrıca, "01-08 Ağustos" kısmında küçük bir değişiklik gerekebilir.

Fonksiyonlarla olursa sevinirim hocam. Bu veriler değişken zaten, her ay farklı geliyor. Örneğinizi beklerim. Teşekkürler

Merhaba,

I1 hücresine ilk tarih,
J1 hücresine ikinci tarihi,
j3 hücresine aşağıdaki formülü giriniz.
Tarihleri formül içinede yazabilirsiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$48>=$I$1)*($A$2:$A$48<=$J$1)*($B$2:$B$48=I3))

Selam,
Dosyanız ektedir. gri alanlar formüllüdür. tarih aralıklarında değişiklikler yaptım. sarı renki alanlardır. inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Mahir ve Ergün hocam. Çok teşekkür ederim. Bunu kendi datama kolaylıkla işleyebilirim. Saygılar...

İyi çalışmalar.
Ergün Beyin formülleri DİZİ olmadan da çalışır.

Ergün hocam > tür fonk kullanmış fakat = tir i kullanmamış bu nedenle ilk ve son tarihteki veriyi toplama katmıyor. Ama harmanlayarak düzenledim. Tekrar teşekkür ederim.

Ergün hocam > tür fonk kullanmış fakat = tir i kullanmamış bu nedenle ilk ve son tarihteki veriyi toplama katmıyor. Ama harmanlayarak düzenledim. Tekrar teşekkür ederim.

Haklısınız. 5. mesajdaki Dosyayı güncelledim. Mahir Bey'in dediği gibi dizi olmadan da çalışabilir.

benim de bu şekilde bir formüle ihtiyacım var

Selam,
Kodlar ile mi istiyorsunuz yoksa fonksiyonlar ile mi? Ayrıca, "01-08 Ağustos" kısmında küçük bir değişiklik gerekebilir.

benim istediğim;
mesela 1 yıllık bir dönemin verilerinin yazılı olduğu tablodan 01/11/2013-30/11/2013 tarihleri arasındaki "esra" isimli verinin kaç tane olduğunu bulmasını istiyorum ama bir türlü beceremedim

Geri