• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belli Kritere Göre Minimum Değer Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007 - ingilizce
Merhabalar,

Eklemiş olduğum çalışma kitabında görüleceği üzere, MİKTAR ve NOT sütunlarında çeşitli bilgiler mevcut. Benim yapmak istediğim MİKTAR sütunundaki en küçük değerin bulunup, F7 hücresine yazdırılması.

Fakat bu işlemi yaparken dikkat edilmesini istediğim şey, NOT sütununda "*" şeklinde işaretlenmiş satırdaki MİKTAR değerinin bu hesap yapılırken görmezden gelinmesi. Sözgelimi, MİKTAR sütunundaki en küçük değer normalde -12 olmasına rağmen, aynı satırdaki NOT sütununda bulunan "*" ibaresi yüzünden bu değerin minimum sayımına katılmadan sonraki en küçük değeri bulup F7 hücresine yazdırmak istiyorum.

Bunu nasıl yapabilirim?

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşagıdaki formül işinize yararmı;

Formül alıntıdır.

Kod:
=DÜŞEYARA(KÜÇÜK(A1:A13;EĞERSAY(A1:A13;"*")+1);A1:B13;1;0)

Selamlar,

Aşagıdaki formül işinize yararmı;

Formül alıntıdır.

Kod:
=DÜŞEYARA(KÜÇÜK(A1:A13;EĞERSAY(A1:A13;"*")+1);A1:B13;1;0)

Öncelikle teşekkürler. Verdiğiniz formülü uygulayınca "1" sonucunu alıyorum. Fakat "1"i içeren hücrenin yan hücresinde "*" bilgisi bulunmakta. Kısacası, istediğim sonucu alamadım. Acaba formülde bir hata olabilir mi? Siz uygulayınca ne sonucu buldunuz?

Selamlar,

Kusura bakamayın iş yogunlugundan yanlış oldu,

Aşagıdaki formülü diziye cevirip öyle deneyin,

Türkçesi;

Kod:
=MİN(EĞER($B$2:B$13<>"*";$A$2:A$13))

İngizlice;

Kod:
=SMALL(IF($B$2:B$13<>"*";$A$2:A$13))

Diziye cevirdikten sonra formülün başında "{" bu işaret sonunda "}"

Estağfurullah, asıl ben teşekkür etmeliyim ilgilendiğiniz için. Bu kodu denediğimde -12 sonucunu aldım, ama yine istediğim sonuç bu değil malesef.

Fakat en sonunda bahsettiğiniz formülü diziye çeviştirme kısmını anlamadım. Bunu neden yapmalıyım ve nasıl yaparım?

Estağfurullah, asıl ben teşekkür etmeliyim ilgilendiğiniz için. Bu kodu denediğimde -12 sonucunu aldım, ama yine istediğim sonuç bu değil malesef.

Fakat en sonunda bahsettiğiniz formülü diziye çeviştirme kısmını anlamadım. Bunu neden yapmalıyım ve nasıl yaparım?

Merhaba
Formülü diziye çevirmelisiniz ctrl+shift+enter tuş kombinasyonu ile.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
Burada Yurttaş hocam anlattı

Teşekkür ederim yardımınız için, bu şekilde çalışıyormuş, ben eksik uygulamışım.

Bu durumda size bir tane daha sorum olacak: Bu formülü her seferinde belli bir hücre aralığına uygulamak yerine, A sütunundaki 2. satırdan, dolu en son hücreye kadar olacak aralığı otomatik olarak formüle edebilir miyim?

Teşekkür ederim yardımınız için, bu şekilde çalışıyormuş, ben eksik uygulamışım.

Bu durumda size bir tane daha sorum olacak: Bu formülü her seferinde belli bir hücre aralığına uygulamak yerine, A sütunundaki 2. satırdan, dolu en son hücreye kadar olacak aralığı otomatik olarak formüle edebilir miyim?

Cevap :
Formülü dinamik yapabilirsiniz_?

Konuyla ilgili bir sorun farkettim: Örneğin;

Kod:
=MİN(EĞER($B$2:B$13<>"*";$A$2:A$13))

formülüne göre işlem A2 ve A13 arasındaki bütün hücreleri kapsıyor ve bu hücreler arasındaki en küçük değeri buluyor. Sözgelimi en küçük değer A5 hücresindeyse, bu hücre gizli hücre yapıldığı zaman bu değeri nasıl gözardı edebiliriz?

Başka deyişle, formülün verilen aralıktaki (A2:A13) arasında sadece görünen hücreleri dikkate almasını nasıl sağlayabiliriz?

Geri