• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belli Koşula Göre Satır Gizleme

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2016 (Türkçe)
Merhabalar... Herkese kolaylıklar diliyorum...

Yapmış olduğum bir excel sayfasında Satır Gizle kullanımı yapmak istiyorum... Ancak sitede yaptığım araştırmalar neticesinde kodların uyum sağlamadığını gördüm... Nedeni ise kodları uyarlamaya çalıştığım sayfanın modülünde;

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim Satır As Integer
If Intersect(Target, Range("k12:k131")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Cells.Count > 1 Then Exit Sub
If Target <> "" Then
Satır = Target.End(3).Row + 1
If Satır >= Target.Row Then Exit Sub
If Cells(Satır, Target.Column) = "" Then
Range(Cells(Satır, Target.Column), Cells(Target.Row - 1, Target.Column)) = CDate(Target)
Range("k12:k131").NumberFormat = "dd.mm.yyyy"
End If
End If
End Sub

kodunun bulunması olduğunu düşünüyorum...

Yapmak istediğimi kısaca anlatayım...

Çalışma sayfamın A12 sütunundan itibaren =EĞER(A12>=$K$2;"";A12+1) formülü seri formül olarak bulunmakta ve A131 satırında son bulmaktadır...

Yapmak istediğim ise A12 satırı ile A131 hücreleri seri formüle sahip hücreler olması nedeniyle formül gereğince boş kalan ilk A hücresinden itibaren satırların gizlenmesi, ancak herhangi bir şekilde A hücresindeki formülü etkileyen bir değişiklik olduğunda otomatik olarak değişikliğe uyum sağlayarak açması gereken satırları açmasını istiyorum...

Örneğin, girilen veri değerleri neticesinde A50'ye kadar dolu, sonrasında boş kaldı, bu durumda A51 ile A131 arasındaki satırları gizlesin... Ancak girilen bir veri neticesinde A75'e kadar dolu hale geldiğinde ise herhangi bir işleme gerek kalmaksınız A76'dan itibaren A131'e kadar olan satırlar gizlensin...

Forumda yaptığım araştırmalar genelde içinde başka bir formül bulunmayan sayfalarla ilgili olduğu için ve ben de bulduğum kodları yukarıda belirttiğim koda uyarlayamadığım için yeni konu açmak zorunda kaldım...

Herkese saygılar sunarım...

Tam net anlamadım ama şu kodu bir deneyiniz;
Kod:
    If Intersect(Target, Range("A12:A131")) Is Nothing Then Exit Sub
    Rows(Target.Row + 2 & ":131").EntireRow.Hidden = True
        If Target.Value <> "" Then
            Rows(Target.Row + 2).EntireRow.Hidden = False
        End If
End Sub
A sütununda A12 ile A131 arasına bir şeyler yazıp deneyiniz..

Murat Bey... Kodu verdiğiniz için teşekkür ederim... Ancak konu anlatımında açık ve net olarak yazmaya çalıştım... Hücrede formül var... Formül değeri boş olunca satır gizleme işlemini yapmasını istiyorum... Ayrıca kodu da konuyu açarken verdiğim kodla birleştirmem gerekiyor... Saygılarımla ilginize teşekkürler...

Ekli dosyalar

Şöyle bir deneyiniz;
Kod:
    If Target.Address(0, 0) = "B1" Then
        Rows(Target.Value + 1 & ":131").EntireRow.Hidden = True
    End If
End Sub

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
     If Target.Address(0, 0) = "B1" Then
        Rows(Target.Value + 1 & ":131").EntireRow.Hidden = False
     End If
End Sub

Geri