• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belli hücrelerin Font boyutu ve Veri Türü belirleme?

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 Tr
İki sorum daha olacak.Birinci olarak belli sütunların veri türünü örneğin tarih, metin , sayı gibi nasıl ayarlayabilirim? İkinci olarak satır yüksekliğini metin kaydırma ayarlayarak nasıl uygun yüksekliğe gelmesini sağlarım (makro ile)?

Son düzenleme:
veri türünü ayarlamaktan kastınız nedir?

metni kaydırmak için:
hangi hücreler/aralık için uyarlanacak ise o hücreyi/aralığı belirterek
örnek: A1:G1 aralığı için
Kod:
Worksheets("Sheet1").Range("A1:G1").WrapText = True

Cevap için teşekkürler. Mesela A sütunundaki verilerin tarih ama genel seçilmiş. Bu durumda tarih yerine bir sayı gözükmekte. A sütununu makro ile tarih seçmek istiyorum. Birde verdiğiniz kodla yapınca hücre satır boyu çok açıldı, yanı üstten fazla pay kaldı hücre içeriğine sıfıra sıfır açılmadı. İki yana yasla ilede yapabiliriz makroyla, istediğim gerektiği kadar açılsın yer israf etmesin.

Tarih olayını çözdüm kodu budur;

Worksheets("S1").Columns("A").NumberFormat = "dd:mm:yyyy"

Hücre içeriğine göre optimum (minimum yar kaplayacak şekilde) satır yüksekliği yaslama olayı kaldı birtek

Son düzenleme:
metni kaydır denetimi mevcut sütun genişliğine göre metni alta doğru kaydırır. hücredeki metin ile ilgili bir durumdur. veriler başka bir uygulamadan geliyorsa görülmeyen karakterler içerebilir.

yer israfı konusunu anlayamadım.

Sorunun kaynağı görünmeyen satır başı karakterleriymiş Autofit kullanarak gözdüm, cevaplar için teşekkürler.

Geri