• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belli bir sayıdan fazla tekrar eden hücreleri silme

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Arkadaşlar merhabalar
Çalıştığım tabloda tarih sütununda binlerce tarih var ve aynı tarihte 3 ten fazla olan işlemleri silmem gerekiyor. bunun hızlı bir yolu var mıdır. Teşekkürler
(cevabı forumda bulamadım konuyu yanlış açtıysam özür dilerim)

Merhaba,
Durumun daha netlik kazanması için örnek bir dosya eklemeniz daha iyi olur.

Şöyle özetleyebilirim. Bir sütunda 3 ten fazla tekrar eden satırları silmem gerekiyor. Tekrar rden satırları sil butonu var ancak 3 ten fazla tekrar edenleri nasıl sileceğimi bulamadım . Umarım açıklayıcı olmuştur . Teşekkürler.

Hiç değilse 3 ten fazla tekrar ederse silinmesi gereken bilgilerin olduğu sütunun adını belirtseydiniz.

Verilerinizin A sütununda olduğu varsayımı ile aşağıdaki kodları hazırladım.
Kendinize göre uyarlayabilirsiniz.
Kod:
Sub ucden_fazla_olanları_sil()
Dim sh As Worksheet, ss As Long, i As Long, alan As Range, say As Integer, aranan As String

Set sh = Sheets("Sayfa1")
ss = sh.Range("B" & Rows.Count).End(3).Row

For i = ss To 2 Step -1
    Set alan = sh.Range("B2:B" & i)
    aranan = sh.Range("B" & i).Value
    say = WorksheetFunction.CountIf(alan, aranan)
    If say > 3 Then
        sh.Rows(i).EntireRow.Delete
    End If
Next i
MsgBox "İşlem tamamlandı", vbInformation, "antonio"
End Sub

Son düzenleme:
MaoWQ2

Kusura bakmayın tekrar soracağım Macro bilmediğim için uyarlayamadım. Resimdeki B sütunu için yapmayı istiyordum sayfa 1 de yer alıyor başlığı "tarih" ve söylediğim gibi tarihlerden 3 ten fazla olan satırları sileceğim.örnek olarak burada 2 eylülden 6 tane var 23 ağustostan 4 tane var.
Zamanınız var ise kullanabileceğim hale getirseniz çok sevinirim işimi çok kısaltacak. Teşekkürler.
https://hizliresim.com/MaoWQ2

Birde bu kodu deneyebilirsiniz.
Kod:
Sub sil()
For a = [b65536].End(3).Row To 2 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Sayfa1").Range("b2:b" & a), Range("b" & a)) > 3 Then Rows(a).Delete
Next
End Sub

5 No'lu Mesajımı B sütununa göre düzenledim.

Sayın fatihygz Resimden şimdi gördüm sayfa adınız Clubcard veya clubcard(2) ve veriler çokfazla 30000 üzeri sayfa adını düzeltirseniz, silmesi uzun sürebilir fakat çalışır.
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("Clubcard").Range("b2:b" & a), Range("b" & a)) > 3 Then
Burdaki ("Sayfa1")Sayfa adınıza göre değiştirmelisiniz.

Son düzenleme:
Sayın antonio ve çıtır ilginiz yardımınız için çok teşekkür. Çıtır bey dediğiniz gibi kod çalıştı. İyi çalışmalar diliyorum .

Sayın antonio ve çıtır ilginiz yardımınız için çok teşekkür. Çıtır bey dediğiniz gibi kod çalıştı. İyi çalışmalar diliyorum .

Sayın fatihygz dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Kolay gelsin.İyi çalışmalar.

Geri