• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirtilen Tarih Geldiğinde Excel Dosyalarını İmha Etmeli,

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Eng.
Merhaba;

Belirtilen tarih ve saatte PC de bulunan tüm .csv.pdf.xla.xlam.xls.xls.xlsb.xlsm.xlsx uzantılı dosyaları otomatik şekilde imha etmesini istiyorum.
Böyle bir şey yapılabilir mi_?

Sn. @gicimi Bey,
Benim talebimi karşılamıyor. Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Sayın Üstadlar böyle bir şey yapılabilir mi_?

@Utekiner Bey.
Sitedeki üstadlar konu hakkında destek olacaklardır. İyi çalışmalar.

Bunu ne amaçla istiyorsunuz?
Korhan Bey, İşyerinden mezuniyet şartı koymaları sebebiyle işten çıkarılıyorum. Yıllardır hazırladığım çalışmalarımı çıkış işlemlerimin tarihi belli olduğu gün dosyalarımında silinmesi açısından böyle bir işleme ihtiyaç duydum. 12 yıldır çalıştığım iş yeri almış olduğu karara istinaden (Şu anda Üniversite 4 sınıfta okuyorum) Üniversite mezunu olmadığım için böyle bir gerekçe ile karşıma geldiler.

Ben konunun böyle bir şey olduğunu tahmin ettiğim için daha önce cevap yazmamıştım....

İş yerinde çalışırken hazırlamış olduğunuz dosyalar size değil, çalıştığınız iş yerine aittir.

Bahsettiğiniz türden bir şey yaparsanız, suç işlemiş olursunuz ve başınız işyerinizle belaya girebilir.

.

Sn. @Haluk Bey,

Bir haftadır gerekli araştırmaları yaptım. Görüşmelerde bulundum. Böyle bir şeyi göze aldığım için ve PC bulunan dosyaların Sertifikalı bir yazılım üzerinde çalışma olmadığı için çıkarma gerekçesinin uygun olmadığından dolayı mahkemelik olacağız. (SAP, Logo, ...vb özel yazılımlı programlara ait silinen dosyalar olması durumda tazminatı alamıyabiliyorum. Kullanmakta olduğum PC Wİndows10 korsan aynı şekilde Excel2016 korsan.

12 yıldır çalıştığım iş yeri almış olduğu karara istinaden (Şu anda Üniversite 4 sınıfta okuyorum) Üniversite mezunu olmadığım için ...

İsteğiniz de korsan zaten ve bu forum bir warez değil , bunu farketmiş de olmalıydınız .. Bu söylediğiniz cümle de anlaşılır bir mazeret değil . Sn @Haluk un da söylediği gibi , işyerinin masasının çekmecesinde gözlüğünüz bulunduğunda masanın size ve üzerindeki üretilen herşeyin sahibi olmanız mümkün değil . 12 Yılda her ne ürettinizse , karşılığında maaş da aldığınız için firmanın malı sayılır . Masayı 2ci elden almış olmaları da kendilerine ait bir risktir . Amacınızın tazminat olduğu açık , ancak bunun için üretilecek bir yazılım silinmeyecektir zira açık bir program kendisini silemez.

Dolayısı ile faili bulmak da silinen dosyaları geri getirmek de , bu işlemleri profesyonel tutanakla sabitlemek de mahkemeye sunmak da zor olmaz. Yani kendinizi ihbar etmiş de olursunuz ve , bunca süre sonra , üstelik 4cü sınıfta bir üniversiteli olarak bunları biliyor olmanız da gerekirdi ...
Sonuçta her silinen ve geri getirilen dosya için munferit ceza hesaplanır ve göze aldığınızdan çok daha fazla tutabilir.

Şirketin verilerine dinamit yerleştirmeye ve istediğiniz şarta zorlamaya çalışıyorsunuz ki bunun hukukta bir adı da var ve cezayı da nitelikli suç olacağından yüzde elli artırır. Bilişim kanunları daha yeni revize edildi ve daha ağırlaştırıldı. Bir haftada öğrendiklerinizin yüzde sekseni geçersiz bilgi de olabilir, dolayısı ile bir işe de yaramayabilir. . Bunu bir kenara bırakıp bilişim hukuku da okumanız daha doğru olabilir.

İşyerinizin kararı haklı veya haksız olsa da burada bir önemi yok ,ona neden ve delillere göre TC mahkemeleri karar verir , ancak bu forumda bu tarz zarar vermeye yönelik , bilişim suçu içeren bir şey hazırlanmaz . Zira böyle bir dosyayı hazırlayanın da parmak izini taşıyacağını biliyor olmalıydınız ...

Hukuk yolları en doğrusudur , eğer hak aramak ise amacınız ...

Son düzenleme:
Bu dosyaları silmek isteseniz de dosyalarınız daha önceden yedeklenmiş olabilir. Kısaca silmek işinize yaramayacaktır.

@cems Bey bilgilendirme için teşekkür ederim. Emek verip güzel bilgiler eklemişsiniz. Az da olsa emekçiye karşı bu yapılan doğru bir şey değil ufakta olsa işverene birşeyler yazarsınız diye umut ettim. Warez bir site değil doğru, ben şunu yapabilirdin. "Bir klasörün içerisinde gereksiz kullanmakta olduğun excel dosyalarım bulunuyor. Kalabalık yapmaması açısından belirtilen klasöre tarih yazdığımda silinmesini istiyorum. " diye konu açsaydım burada bulunan bir çok forum üyesi konu hakkında (bilgi sahibi olan )cevaplayacaklarını düşünüyorum. Doğru neyse onu belirtim. Konu uzamasın sayın yetkililer burası Warez bir site olmadığından konuyu da silebilir misiniz. @Hüseyin

Geri