• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

belirli (ya da belirlenen )sayfalar dışındaki diğer sayfaları sil

ismailozkan4224

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
değerli arkadaşlar ekteki şekilde bir çalışma dosyam var. burada A,B,C,D,E SAYFALARI VE 1a,1b,1c,1d..... şeklinde sayfalar var. benim yapmak istediğim ise bir makroyu 1a,1b,1c,1d..... sayfalarında çalıştırdığımda sil dediğimde A,B,C,D,E sayfaları ile makronun çalıştığı sayfa hariç diğerlerini silmesi. yani eğer 1a sayfasında makroyu çalıştırırsam A,B,C,D,E sayfaları ve 1a sayfası haricindeki tüm sayfaları silmesini istiyorum. ya da eğer 1b sayfasında makroyu çalıştırırsam A,B,C,D,E sayfaları ve 1b sayfası haricindeki tüm sayfaları silmesini istiyorum.

Ekli dosyalar

Kod:
Sub sayfaSil()
    Application.DisplayAlerts = False
    For Each syf In ThisWorkbook.Sheets
        Select Case syf.Name
        Case "A", "B", "C", "D", ActiveSheet.Name
        Case Else
            syf.Delete
        End Select
    Next syf
    Application.DisplayAlerts = True
End Sub

Kod:
Sub sayfaSil2()
    Application.DisplayAlerts = False
    For Each syf In ThisWorkbook.Sheets
        If IsError(Application.Match(syf.Name, Array("A", "B", "C", "D", ActiveSheet.Name), 0)) Then syf.Delete
    Next syf
    Application.DisplayAlerts = True
End Sub

Son düzenleme:
veysel bey teşekkür ederim. ancak sayfaların bir kısmını siliyor. diğerlerini silmiyor.bu konuda sayfaların sıralamasının bir önemi varmıdır.dediğim gibi aktif sayfa ve A,B,C,D sayfaları haricindeki tüm sayfaları silecek

Merhaba
Ben veyselemre bey'in Sub sayfaSil() ve Sub sayfaSil2() makrolarını denedim. İkiside normal çalışıyor.
Acaba sizde neden çalışmadı?

dosyam 50 sayfadan oluşuyor. ben sadece örnek olsun diye bir dosya oluşturdum. sil dediğimde kalacak sayfa sayısı 7 adet.ayrıca sil makrosu çalıştığında aktif sayfanın sağındaki sayfaların hiçbirini silmiyor. sebebini bilemedim ama durum bu.

ayrıca evet doğru gönderdiğim dosyada çalışıyor. tam istediğim gibi. ancak bendeki sayfa sayısında mı bir sıkıntı var

veysel bey çok teşekkür ederim. ayrıca özür dilerim yanlış anlamışım. harika çalışıyor.

:)

Geri