• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli tarih arasında fiyat hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2010, 2016
Merhaba.
excelde iki tarih arası fiyat hesaplatmaya çalışıyorum. şöyle bir şeye ihtiyacım var. forumda aradım fakat sağlam olan linkler işimi görmedi.
5 temmuz ile 10 temmuz arasında 2 kişi (2) bir çocuk (0,5) = 2,5 kişi ediyor
iki buçuk kişiyi 5 gün ile çarpıp
hazırladığım bir fiyat teklif metninin içerisine ekleyecek. oradan kopyala yapıştır yapacağım.

şuan hepsini manuel yapıyorum. değişkenleri tek tek data olarak bir sayfaya girebileceğim. o sayfadan okutarak diğer sayfayada hesaplamaları görüp teklif oluşturabileceğim bir tablo yapmak istiyorum.

umarım anlatabilmişimdir. şimdiden teşekkür ederim.
değişkenlerden sadece kişileri ekledim.
fiyat dğeişkeni, tarih değişkeni, gibi değişkenlerde olacak.

ilave uygulama anlatımı: telefonda aldığım soru ve cevaplamam gereken şu: 5 temmuz 10 temmuz arası 2 yetişkin ve 1 de 12 yaşında çocuk fiyat ne kadar.
cevabım: Merhaba. talep ettiğiniz günlerde 2 yetişkin ve 1 12 yaşında çocuk için fiyat 550. tl dir. gibi bu metin daha uzun bir kalıp kullanıyorum. total rakamı buraya ekletip kopyalayıp mail atacağım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
değişkenlerden sadece kişileri ekledim.
fiyat dğeişkeni, tarih değişkeni, gibi değişkenlerde olacak.

Dosyanızdaki veri o kadar az ve o kadar gizemli ki , ben kendi hesabıma bir şey çıkaramadım.

Altta verdiğiniz izaha göre de , iki tarih arasında bir total rakamı hemen görüp telefonda müşteriye söylerken de kopyala yapıştır ile hızlıca mailde de göndermek istiyorsunuz.

Diğer verilerin de olduğu bir tabloda daha doğru hızlı ve sadece adult veya adult artı child girişi ile çalışacak bir sayfa yapılabilir. Ancak o detaylar ve tablodaki yerlerini ,işi en iyi bilen olarak sizin yerleştirip hesap noktasında hesap prensiplerinizi uygulatmak için tekrar burada yuklemeniz daha iyi olabilir.

Çok basit bir işlem gibi görünüyor fakat, sizin anlatımınızla alâkalı sorun var bence; az ve öz tekrar örnek verir misiniz?

Merhaba dağınık anlatım için özür dilerim. dosyayı tam olarak doldurup tekrar eklemeye çalıştım.
bir sayfaya dinamik data olarak oda fiyatlarını,
aynı tabloda başka sayfayada hesaplamaları yapabilrsem çok iyi olacak.

Ekli dosyalar

Altın üye gümüş üye sorunu var maalesef, dosyanızı dosya paylaşım sitelerinden birine (Dosya TC gibi) yüklemeniz halinde yardımcı olmaya çalışırım inşALLAH...

Dosyanızdaki veri o kadar az ve o kadar gizemli ki , ben kendi hesabıma bir şey çıkaramadım.

Altta verdiğiniz izaha göre de , iki tarih arasında bir total rakamı hemen görüp telefonda müşteriye söylerken de kopyala yapıştır ile hızlıca mailde de göndermek istiyorsunuz.

Diğer verilerin de olduğu bir tabloda daha doğru hızlı ve sadece adult veya adult artı child girişi ile çalışacak bir sayfa yapılabilir. Ancak o detaylar ve tablodaki yerlerini ,işi en iyi bilen olarak sizin yerleştirip hesap noktasında hesap prensiplerinizi uygulatmak için tekrar burada yuklemeniz daha iyi olabilir.

anladım Sn Cems.
her kişi değişkeni için ayrı ayrı tablo oluşturmak benim aklıma gelende bu. tekrar doldurmaya çalışacağım.

Geri