• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli Sayıların Ortalamasını bularak karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
Arkadaşlar merhaba,

benim amacım 3'ten büyük verileri öncelikle seçip sonrasında ardarda olanların ortalamasını bulmak. Daha sonra bütün ortalamaları karşılaştırmak.
Mesela Elimdeki veri formatı şöyle;
Yön Hız Yön Hız Yön Hız Yön Hız Yön Hız Yön Hız Yön Hız Yön Hız
5 2 4 3 2 5 5 6 2 1 4 5 1 4 3 2
2 1 3 2 5 1 6 1 1 2 5 1 4 3 2 4
5 10 4 5 2 1 5 2 2 1 1 5 1 4 3 2
Hız değerleri için 3'ten büyük olup olmaması önemli. Öncelikle ilk satıra bakalım. Örneğin, hız değerlerim sırasıyla 2-3-5-6-1-5-4-2: Artarda 3e eşit ve büyük olan grup: 3+5+6= 14 Ortalama= 14/3=4.67. Daha sorasında 5+4= 9 Ortalama=9/2=4.5 Bu durumda 4.67>4.5 olduğu için 4.67 olmalı.

Bir de ilk satır bittiğinde bir sonraki satıra geçmesi gerekiyor. Mesela 2. satırın son bölümde son iki değer 3 ten büyük ve sonrasında 3. satırda ilk 2 değer. Bu durumda da artarda olarak düşünülerek 3+4+10+5=22, Ortalama 22/4=5.5

Bu veriler için en büyük değer 5.5 olduğu için bulunması gereken değer 5.5'tir.

Çıktı olarak excell dosyasındaki en büyük ortalama, ve değerlerin bulunduğu hücre işaretlenmeli.

Yardımcı olursanız çok evinirim

Son düzenleme:
Örnek dosyanızı paylaşım sitelerine yükleyip link verir misiniz?

Örnek dosyanızda görmek istediğiniz sonucu da elle hazırlarsanız yardım almanız hızlanır.

Başka bir paylaşım sitesine yükleyebilir misiniz?

Eklediğiniz sitede uyarı çıkıyor.

Sorunuzu anlayamadım.
Verileri seçerken ki kriter nedir?

HIZ Verilerinin 3'e eşit ve büyük olması istediğim

Son düzenleme:
Doğru yoldan gittiğime emin olmak için,

Örneğinizdeki ilk satır için deneyebilir misiniz.

Kod:
=ORTALAMA(EĞER(ALTTOPLAM(9;KAYDIR(F11;;(SATIR(1:24)-1)*2+1;))>=3;ALTTOPLAM(9;KAYDIR(F11;;(SATIR(1:24)-1)*2+1;));""))

Hata veriyor ve düzeltemediğim için deneyemedim. Bir de satır satır kontrol etmesi değil, 1. satırdan 2. satıra geçerek 1. satırın devamı olarak algılaması gerekiyor. Yüklediğim dosyada da örneği var. Tekrar bakabilir misiniz yolladığınız formüle ve yolladığım dosyaya?

Elle yazdığınız bazı sonuçlar hatalı olmuş.
Formüllerle çok zor yapılır ama makro ile yapılabilir.

Evet ben de öyle düşünüyorum yardımcı olabilir misiniz?

Geri