• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli Satırlar Dolu İse Onay Kutularını Seçme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003, Türkçe
Sorumu örnek dosya içersinde açıkladım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Şu bağlantıyı inceleyiniz;
http://www.exceltr.com/2011/02/cift-tiklayarak-checkbox-olusturma/

Kodları şu şekilde değiştirebilirsiniz;

Kod:
[SIZE="2"][FONT="Trebuchet MS"]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    On Error Resume Next
    If Target.Column <> 2 Then [COLOR="Red"]Exit Sub[/COLOR]
        With Target.Offset(0, 1)
            If .Value = "£" Then
                .Value = "R"
            Else
                .Value = "£"
            End If
                .Font.Name = "Wingdings 2"
                .HorizontalAlignment = xlCenter
        End With
    Cancel = True
End Sub[/FONT][/SIZE]

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ekli dosyayı inceleyiniz, aynı mantıkla farklı bir metodla yapılmıştır.

Murat bey sayfayı açarken yanıt yoktu, gönderirken yanıtınızı gördüm, aynı mantıkla yanıtlamışşız, aradaki tek fark, formül ve kodtur.

Ekli dosyalar

Sn.Murat OSMA ve sn.Seyit Tiken yanıtlarınız için teşekkür ederim ama benim istediğim böyle bir şey değil. Benim istediğim buton vasıtasıyla dolu olan satırlar karşısındaki onay kutularına çek atılması. Liste bölümü formüllü olacak ve dolu olan satırların yanında bulunan "Onay Kutusu"nun çekini kaldırınca o kişiyi listeden çıkaracak (Formüller o kişi bilgilerini getirmeyerek "" gösterecek). Başka bir buton vasıtasıyla yazdırırken boş satırları gizleyerek çıktı alınmasını sağlayacağım. Ekte bulunan dosyada belki daha iyi anlaşılır.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kendi fikrimi söylüyorum : Programınızın mantığı pratik değil, anladığım kadarıyla, boş satırları gizleyip kalan isimleri yazdırmak istiyorsunuz, bir kere "Onay Kutucukları" satır gizlemene engeldir, sende deneyebilirsin, satır gizlediğinde "Onay Kutucukları" gizlenmiyor, birbirlerinin üstüne biniyor, bu şekil bir program olmaz, yukarıda Murat beyin ve benim gönderdiğim örnekleri inceleyip kendinize uyarlamaya çalışın, derim.

Sn.Seyit Tiken dediğiniz gibi gizleme de sorun çıkıyor. Önerdiğiniz gibi bir yöntem bulacağım. Teşekkürler...

Ekli dosyayı inceleyiniz, aynı mantıkla farklı bir metodla yapılmıştır.

Murat bey sayfayı açarken yanıt yoktu, gönderirken yanıtınızı gördüm, aynı mantıkla yanıtlamışşız, aradaki tek fark, formül ve kodtur.

Günaydın Seyit Bey, :)
Bana da genelde öyle olur. :D

Murat Bey guzel dusunce olmus sahte check box kullanimi icin, boyle bir kullanim is gorebilir, aklimda bir kosul olarak kalicak, tesekkurler..

Merhaba Mustafa Bey, sizin sitenizden alıntı yaptım zaten. :D Bağlantıyı da mesajıma eklemiştim..

evet bende konuyu siteme gelen baglantilardan gordum, aslinda ayni konuyu buraya da eklemistim :) Yinede tesekkur edilebilcek farkli bir kosul yaratilmis olmus, iyi calismalar.

O konuda haklısınız. :)

Size de iyi çalışmalar dilerim.

Aynı olay formüllü hali.
Kod:
=EĞER(B2="";"£";"R")
Font İsmi : Wingdings 2

Geri