• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli saatte VBScript komut dosyası çalıştırmak

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe (64 bit)
Arkadaşlar, ben excel dosyalarını, bir başka excel dosyasına yazdığım makro ile çalıştırıyorum. Bunu yapmamın nedeni esas çalıştıracağım dosyaların tamamındaki kodları tek bir excel dosyası ile çalıştırıp. Bu excel dosyasını da bir tane vbscript komut dosyası var, makroyu çalıştırıyor ve kapatıyor. Yani amacım işlemi tek tıkla yapmak.
Şöyle ki zaten benim saatim belli vbscript komut dosyası her gün belli saatte kendisi çalışamaz mı. Böyle bir ekleme yapmak mümkün mü. Hocalarımız yardımcı olursa sevinirim.
Saygılarımla.

Örnek komut dosyası İNDİR
(Bu şekilde yüklemek zorunda kaldım. Doya ekle kısmından VBS eklenmiyor.)

Hocam, sürekli hata veriyor zamanlayıcı.

Sayın hocalarımız, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. VBS dosyasını her sabah aynı saatte göndermek mümkün mü.

Bununla ilgili harici yazılımları denemelisiniz.

Autoit yazılımını inceleyiniz. @Asri beyin bununla ilgili örnekleri vardı.

İnceleyip neticeyi bildiririm hocam. Aslında o VBS dosyasını harici çalıştıracak program da olur sanırım. Yani neticede ona tıklayarak çalıştıracak. İlginize teşekkür ederim hocam.

Bir VBScript dosyası 64 bit işletim siteminde varsayılan olarak 64 bit WScript.exe ile açılır. Eğer kurulu Office mimarisi 32 bit ise, script 64 bit Excel nesnesi oluşturmaya çalışacağı için hata mesajları çıkacaktır. İşletim sistemi ile Office mimarilerini belirtiseniz çözüm bulunur.

.

Geri