• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli Puan Aralığına Göre Rastgele Tablo Doldurma

Excel Vers. ve Dili
Professional Plus 2016
Türkçe
Elimde bir tablo var ve bu tablonun belirli bir puan aralığına göre rastgele dolması mümkün müdür acaba.Formülle olursa daha çok işime gelir, daha kolay kullanırım. Daha fazla açıklamayı dosyanın içinde yaptım.
Yardımcı olursanız sevinirim.

http://s2.dosya.tc/server3/nsi2iz/HFTDEG.xlsx.html

Anladığım kadarı ile puanlar bir yerde tutulmuyor.

İki puan aralığında rastgele puanlar üretip sonra bunları 0,1,2,3 diye grublayıp tabloda X koyulacağına.

1 ile 4 arasında 11 adet sayı üretip çıkan sonuçlara göre her bir satırda X leri koymak daha kolay olmazmı?

Benim mantığım ile yaptığım dosya linktedir.
Her F9 a bastığınızda X ler değişecektir.

http://dosya.co/yodcnsv1j76x/HFTDEG.xlsx.html

Son düzenleme:
Anladığım kadarı ile puanlar bir yerde tutulmuyor.

İki puan aralığında rastgele puanlar üretip sonra bunları 0,1,2,3 diye grublayıp tabloda X koyulacağına.

1 ile 4 arasında 11 adet sayı üretip çıkan sonuçlara göre her bir satırda X leri koymak daha kolay olmazmı?

Benim mantığım ile yaptığım dosya linktedir.
Her F9 a bastığınızda X ler değişecektir.

http://dosya.co/yodcnsv1j76x/HFTDEG.xlsx.html

İlginiz için teşekkür ederim öncelikle.
Sizin dediğiniz durumda şans eseri çoğunluğunu "HİÇ" yazma durumu oluyo.O durumda çok uygun değil. Şöyle bi formül türetebilirmiyiz kabaca;
"ı18 ile ı28 arasındaki verilerin toplamı benim gireceğim değerlerin arasında ise aynen kalsın, arasında değilse tekrar rastgele sayı atasın" gibi bişey yazamazmıyız.

İlginiz için teşekkür ederim öncelikle.
Sizin dediğiniz durumda şans eseri çoğunluğunu "HİÇ" yazma durumu oluyo.O durumda çok uygun değil. Şöyle bi formül türetebilirmiyiz kabaca;
"ı18 ile ı28 arasındaki verilerin toplamı benim gireceğim değerlerin arasında ise aynen kalsın, arasında değilse tekrar rastgele sayı atasın" gibi bişey yazamazmıyız.

0-99 arasındaki hangi aralıklar hangisine 0,1,2,3 e denek gelmektedir?

Makro çözüm isterseniz işinizi görür.
Sub Dağıt()
Application.ScreenUpdating = False
Randomize
x = Int(WorksheetFunction.RandBetween(Range("M5"), Range("N5")) / 3)

Range("I18:I28") = 3

toplam = WorksheetFunction.Sum(Range("I18:I28"))
If x = toplam Then GoTo 10
5
y = WorksheetFunction.RandBetween(18, 28)
If Cells(y, 9) = 0 Then GoTo 5
Cells(y, 9) = Cells(y, 9) - 1
toplam = WorksheetFunction.Sum(Range("I18:I28"))
If x <> toplam Then GoTo 5
10
Range("E18:H28") = "( )"
For i = 18 To 28
Cells(i, 8).Offset(0, -1 * Cells(i, 9)) = "(x)"
Next
Range("I18:I28") = ""
End Sub

Makro çözüm isterseniz işinizi görür.

Teşekkür ederim ilginiz için öncelikle.
Hem rastgelearada formülünü hemde bu makroyumu kullanıcam yoksa sadece makro yeterlimi?
Bi de makroyu çok iyi bilmiyorum. Bu makroyu düğmeye mi ekleyeceğim yoksa boş bi modüle mi ekleyeceğim. Kendine kendine otomatik mi çalışacak düğmeye tıklamammı gerekecek. Makroyu nasıl ekleyeceğimi söyleyebilirmisiniz.

Sadece makroyu çalıştırın. Bir tane modül oluşturun kodu oraya yapıştırın. Sonra düğmeye makro atayıp kodu çalıştırınız.

Sadece makroyu çalıştırın. Bir tane modül oluşturun kodu oraya yapıştırın. Sonra düğmeye makro atayıp kodu çalıştırınız.

İstediğim gibi olmuş, teşekkür ederim.
Peki liste kutusundaki hepsi için tek tek düğmeye basıp tabloyu doldurmak yerine, düğmeye bastığımızda liste kutusunun hepsindeki tabloları doldurmak mümkünmüdür?

Geri