• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli kriterlere sahip sütunların içeriğini yazdırm

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce bu forumdaki arkadaşların desteği ile öğrencilerim içi hazırlamış olduğum bir excel çalışması var.

Örneği incelediğimizde, notu 2 ve daha aşağı olan öğrencilerin, bu notu hangi davranıştan/çalışmadan aldığını öğrencinin karşısındaki bir satıra, virgülle ayırarak yazdırmak istiyorum

Mesela; burada BİLAL TAŞEZEN simli öğrencim "E Sesi Yazma" ve "L sesi yazma" adlı çalışmalardan not olarak 2 almış. İşte ben BİLAL TAŞEZEN'in karşısındaki bir satıra; (E Sesi Yazma, L sesi yazma ) yazdırmak istiyorum.

Aynı şekilde ELİF İLAYDA ERKUŞ'a da (e Sesi Yazma, l sesi yazma,
L sesi yazma) yazdırmak istiyorum. Çünkü öğrencim bu konularda 2 veya daha düşük not almış.

Şimdiden teşekkür ederim.

Bu verileri daha sonra toparlayıp veliye rapor olarak sunacağım. Ve bir işbirliği ile bu konularda takviye çalışmalar yapacağız.

Merhaba Hilmi hocam,

Eğer O10 hücresine aşağıdaki formülü yazarsanız istediğiniz sonuca ulaşırsınız. Aynı şeyi formülü aşağıya doğru sürükleyerek tamamlayınız.

Kod:
=BİRLEŞTİR(EĞER(K10<=2;K8;"");EĞER(VE(K10<=2;L10<=2);",";"");EĞER(L10<=2;L8;"");EĞER(M10<=2;",";"");EĞER(M10<=2;M8;"");EĞER(N10<=2;",";"");EĞER(N10<=2;N8;""))

Son düzenleme:
Merhaba Hilmi hocam,

Eğer O10 hücresine aşağıdaki formülü yazarsanız istediğiniz sonuca ulaşırsınız. Aynı şeyi formülü aşağıya doğru sürükleyerek tamamlayınız.

Kod:
=BİRLEŞTİR(EĞER(K10<=2;K8;"");EĞER(VE(K10<=2;L10<=2);",";"");EĞER(L10<=2;L8;"");EĞER(M10<=2;",";"");EĞER(M10<=2;M8;"");EĞER(N10<=2;",";"");EĞER(N10<=2;N8;""))
Hocam çok teşekkürler. İstediğim tam olarak bu;
Fakat,
Sarı bölümde yazan davranışlar sürekli aynı kalmayacak. Her çalışmadan değişecek. Yani sürekli "e sesini yazma" olarak kalmayacak

Sadece 4 adet davranış olmayacak. O bölümün tamamında değerledirmeye tabi tutulan davranış olucak.

Bir de mümkünse notu düşük olduğu halde karşısındaki hücreye yazdırmak istememek gibi bir durum olabilir mi?

Yani öğrencinin " e sesini yazma" becerisi zayıf ama ben bunu göz ardı etmek istiyorum. Veliyle paylaşmak istemiyorum.

Tekrar çok teşekkürler. Zahmet verdimse bu şekilde de kalabilir. ;)

Hilmi hocam,

Aşağıdaki linkte dosyayı paylaştım. malesef istediklerinizin hepsini aynı hücrede gerçekleştirmek çok zor benim için. hem aynı hücrede birden fazla değeri birleştirecek hem de buna koşul sağlanacak. üzerinde uğraştım ama çıkamadım. makro ile çözüme gidilirse kolay olacaktır. formülasyon üreterek anca ekte paylaştığım excel gibi sonuca ulaşabildim. bi kaç satırı gizlemeniz yeterli olacaktır.

Kod:
http://s6.dosya.tc/server3/ip709v/Deneme-carlos3.xlsx.html

Geri