• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

belirli kelimeyi içeren satırdaki bilgileri çekme

Excel Vers. ve Dili
excel 365
Office 365
Merhaba
bir excel sayfasında 1'den 12'ye kadar numaralandırılmış sayfalar var
bu sayfaların içinde 2.resimdeki gibi bilgiler mevcut

yapmak istediğim,
1.resimde A Stünunda görünen kelimeleri bu 12 adet veri sayfasındaki "A Stünunda" aratıp aynı satıra karşılık gelen "C" ve "D" stünundaki veriyi yazmak

1.Resim = https://www.dropbox.com/s/trlyml771ba7pae/1.JPG

2.Resim = https://www.dropbox.com/s/xpg872pc8yrfd37/2.JPG

arkadaşlar siteye resim eklenemediği için dropbox dan resim ekledim linklere tıkladığınızda resimler yeni sekmede açılacaktır. bilgilerinize

yardımlarınız için teşekkür ederim.
iyi çalışmalar

Son düzenleme:
. . .

Bir kaç satırlık temsili verilerden oluşan, örnek bir dosya yüklemenizde fayda var.

. . .

Erman bey merhaba,

Böyle resimler üzerinden çözüm bulmak cidden zor, en azından benim için zor. Çalışmanızda paylaşamayacağınız bilgiler varsa uydurma verilerle bir tablo düzenleyip internetten yüklerseniz çözüm yolu kolaylaşır.

. . .

Örneğin;
Delivered: verisini aratıyorum. 12 sayfada toplam 93 tane kayıt buluyor. Bunlardan hangisini getirecek.

. .

. . .

Örneğin;
Delivered: verisini aratıyorum. 12 sayfada toplam 93 tane kayıt buluyor. Bunlardan hangisini getirecek.

. .
Merhaba,

Hüseyin beyin değindiği konu ile ilgili olarak benzer durumlar çok. Ayrıca arama yaptığınız veriler stabil değil.

Örnek;

kimi yerde "Otomatik Yanıt:" şeklinde geçen bilgi kimi yerde "Otomatik Yan¹t","Otomatik YanD1t" şeklinde geçiyor.

. . .

Örneğin;

. .

Delivered: verisine baktığımızda ilk olarak 1. sayfanın 100. hücresinde var
bu satırdaki "C100" hücresindeki veri Adresler sayfasındaki "B2" hücresine
"D100" hücresindeki veri yine adresler sayfasındaki "C2" hücresine yazılmalı

bundan sonra ikinci Delivered: verisi için arama yapılmalı ve burdan çıkan sonuçlar da adres sayfasındaki "B3" ve "C3" hücrelerine yazılmalı,

bu şekilde ölçütlere uyan tüm mail adresleri "Adresler" sayfasındaki "B" ve "C" stünlarına sıralanmalı.

umarım anlatabilmişimdir.

yani kısa bir mantıkla 12 sayfada bulunan tüm verileri içerisinde konusu "ölçüt" değerlerine uyan tüm ad ve adresleri almam gerekiyor.

Merhaba,

Hüseyin beyin değindiği konu ile ilgili olarak benzer durumlar çok. Ayrıca arama yaptığınız veriler stabil değil.

Örnek;

kimi yerde "Otomatik Yanıt:" şeklinde geçen bilgi kimi yerde "Otomatik Yan¹t","Otomatik YanD1t" şeklinde geçiyor.

evet veriler stabil değil o yüzden ölçüt değerlerine karşılaştığım değerlerin hepsini girmeye çalıştım.

12 sayfadaki veri belki durumu zorlaştırabilir, o yüzden bu verileri manuel olarak tek bir sayfada birleştirebilirim. Siz tek bir sayfa için yaparsanız durumu çözmüş oluruz.

Son düzenleme:
Örneğin;
. . .

Bu bilgiyi belirtmediniz ama.
Dosyanız ektedir.

...::: Ekli Dosyayı İndirmek İçin Linki Tıklayınız :::...
http://yadi.sk/d/xYl8MKNiFZ3cw

Kod:
Sub KOD()
Dim S1 As Worksheet
Dim S2 As Worksheet
Dim a As Range

Application.ScreenUpdating = False

Set S1 = Sheets("1")
Set S2 = Sheets("Adresler")

S2.Range("B2:C65536").ClearContents

For Each a In S2.Range("A2:A" & S2.[A65536].End(3).Row)

Set ara = S1.Range("A:E").Find("*" & a & "*", , xlValues, xlWhole)
If Not ara Is Nothing Then

a.Offset(0, 1) = S1.Cells(ara.Row, "F")
a.Offset(0, 2) = S1.Cells(ara.Row, "G")

End If
Next

Application.ScreenUpdating = True
MsgBox " B i t t i"
End Sub

. . .

hüseyin bey,
inanın düşünmek ve açıklama yapmak arasında büyük bir sorun var bunu dile getirmesi zor oluyor. kusura bakmayın.

bu arada sanırım derdimi hala tam olarak anlatamadım :(

bakın 1. sayfadaki "her bir satır" "bir adet mail" in bilgilerini içeriyor.
amacım,
konusunda : "adresler" sayfasındaki "ölçüt" başlığı altındaki kelimeleri içeren "mailleri" bulmak
ve bu maillerin "KimdenAd" ve "KimdenAdres" stünlarına denk gelen verileri bulup çıkarmak

örnek olarak 1.sayfada "teslim edildi" kelimesini içeren 10 adet "mail" var ve ben bunların hepsinin "adresler" sayfasında görünmesini istiyorum.

bu şekilde devam ederek tüm ölçüt kelimeleri için aynı işlemin olması gerekiyor.

Geri