• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli hücrelere belirli sayı aralığında (ondalıklı sayılar dahil) random sayı atma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2013 Standard (Türkçe)
Merhaba arkadaşlar. Belirli hücre aralığına (örneğin G2 den G30722 ye) belirli sayı aralığını (örneğin 22 den 25 e) ve bu sayı aralığındaki ondalıklı sayılar dahil olacak şekilde yazdırabilecek makroyu arıyorum. Hücrelerdeki sayıların birbirinden farklı olma şartı yok zaten sanırım o şartı koyarsak 22-25 sayı aralığında çalışmaz ona göre uyacak sayı aralığı yazmak gerekir yapmak için verdiğim uğraşlarda birbirinden farklı olacak şekilde yazılmış kodlar bulduğum için onu tecrübe edindim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bu işlerde yeniyim bu yüzden kendi oluşturabildiğim bir kod yok direkt yardımınızı talep ediyorum. Teşekkürler. İyi forumlar.

Aşağıdaki kodu deneyin. Deneme amaçlı 100. satıra kadar ayarladım. Eğer sizin için uygunsa kırmızı kısmı 30722 olarak değiştirin. Satırların çokluğuna göre sonuç uzun süre alabilir:

Kod:
Sub rastgele()
For i = 2 To [B][COLOR="Red"]100[/COLOR][/B]
Cells(i, "G") = WorksheetFunction.RandBetween(22, 25) + WorksheetFunction.RandBetween(0, 99) / 100
Next
End Sub

Teşekkür ediyorum yardımlarınız için. Bir sorum olacak parantez içinde bulunan 0, 99 ve yanındaki /100 ne anlama geliyor? Öğrenmek için soruyorum :) Ben tahmin olarak ondalık düzenin çalışması için yaptığınızı düşünüyorum ama yanlışsa bilmediğime verin :)

Evet ondalık düzen için. Randbetween, RASTGELEARADA formülünün karşılığıdır ve tamsayı üretir. Siz ondalık ayı istediğiniz için pratik olarak böyle bir çözüm buldum.

Geri