• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Belirli hücrelerdeki veri adedini toplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar merhaba, ekte örneği mevcut dosyada ilk sekmede bir listemiz ve ikinci sekmede ise tablo var. Normal şartlarda ikinci sekmedeki tabloyu ilk sekmedeki verilere göre filtre yaparak manuel olarak hesaplıyorum. Yani ilk sekmedeki verilere göre bir formülle ikinci sekmedeki tabloda hesaplama yapılacak. Birkaç deneme yaptım fakat başarılı olamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Bu örnek çalışmaya göre kendi çalışmamı yapacağım. Çok büyük ve uzun bir listem var ve bu şekilde filtre yaparak sonuca ulaşmam uzun sürüyor.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Dosyanın linki
ornek_calisma.xlsx - 11 KB

Merhaba,
Sn. 1903emre34@gmail.com'un paylaşımına alternatif olarak, Çokeğersay formülü ile de yapabilirsiniz. İki örnek olsun elinizde. :)

Tablo Sekmesinde eklenecek formüller.
AB için
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(Liste!$C$2:$C$15;Tablo!A2;Liste!$F$2:$F$15;"AB")
DB için
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(Liste!$C$2:$C$15;Tablo!A2;Liste!$F$2:$F$15;"DB")
CB için
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(Liste!$C$2:$C$15;Tablo!A2;Liste!$F$2:$F$15;"CB")

Merhaba, yardımlarınız için teşekkürler. Formüller çalıştı. Bu arada sn faye_efsane sizin formülü ilk uyguladığımda hata aldım. Daha sonra formülde bulunan ; yerine , koydum bu şekilde hata almamış oldum. Her ikinize de yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba rica ederim.
Noktalı virgül yerine, virgül ile çalışması Bilgisayar ayarlarınızda Ayırıcı olarak virgül seçili olduğu içindir. Sonuç olarak iki türlüde çalışıyor. :)
Bir de fare değil :) faye ;) .

Geri