belirli bir tarih sonrasını bulma

Excel Vers. ve Dili
brako
arkadaşlar merhaba,

belirli bir tarih sonrasını bulmak istiyorum, işgünü formülleri ile geçici bir çözüm bulmuştum ancak farklı uygulamalar olunca işe yaramıyor. şöyleki; örneğin 90 fiili günlük bir çalışma programının bitiş tarihini ve toplam çalışma saatini bulmak istiyorum. Değişkenlerim tatil günleri ve günlük çalışma saatleri. başlangıç olarak 15.07.2015 seçimini,çalışma gün ve günlük çalışma saatini manuel girerek ve resmi tatilleri hesaba katarak 90 gün sonrası değil 90 ncı günü bana tarih olarak versin ve 90 günde toplam çalışma saatini hesaplasın.

Son düzenleme:

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Siz örnek bir sonuç yazsanız, ona göre ilerlenebilir.

Excel Vers. ve Dili
brako
Siz örnek bir sonuç yazsanız, ona göre ilerlenebilir.
Ekte haftasonunu cumartesi-pazar varsayarak formül ile yapmıştım. 2 günde tatil ise bir tarih, sadece pazar tatil ise farklı bir tarih hesaplattım. hafta içi çalışma saati 8, cumartesi çalışma varsa 5 saat olarak hesaplattım. şu an istediğim haftalık tatil ardışık günler değilde örneğin pazartesi-perşembe olsun, günlük çalışma saatlerini manuel gireyim. resmi tatil günlerini hesaba katarak bana 90.ncı çalışma gününü tarih olarak versin ve toplam çalışma saatinin hesaplasın.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
brako
ekteki dosyayı dener misiniz?
sayın dentex elinize sağlık kontrol ettiğim kadarıyla işimi rahatlıkla görüyor. makroyu öğrenmeye çalışan biri olarak kodları incelemek ve uyarlamak istiyorum ancak kodlara ulaşamadım, yardımcı olabilir misiniz ?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Kodlara, belgeniz açıkken ALT+F11 tuşlarına bastığınızda karşınıza çıkan VBA ekranında sol tarafta sayfa adlarına ve Module1'e fareyle çift tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
brako
Merhaba.
Kodlara, belgeniz açıkken ALT+F11 tuşlarına bastığınızda karşınıza çıkan VBA ekranında sol tarafta sayfa adlarına ve Module1'e fareyle çift tıklayarak ulaşabilirsiniz.

çok teşekkür ederim sayın omer.baran, hayırlı bayramlar..

Excel Vers. ve Dili
brako
birkaç ekleme yapılması ricam olacaktı yardımcı olabilirseniz..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
brako
devam çizelgesi oluşturmak istiyorum, bir listede kişilerin verileri bulunuyor. bu verileri çizelgeye aktaracak. çizelgede hergün için imza bölümleri bulunuyor, seçilecek ayın günlerini çizelgeye otomatik yerleştirmesini ve o ayda çalışma olmayan günler için imza bölümlerine X işareti koymasını istiyorum. kendim yapmayı çalışıyorum ancak başarılı olamadım.

Excel Vers. ve Dili
brako
Desteğinize ihtiyacım halen devam etmektedir.